НАЧАЛО Финтех

Програмата за крипто карти на Mastercard продължава да се разраства

април 30, 2023 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Програмата за крипто карти на Mastercard продължава да се разраства

На 28 април Mastercard обяви плановете си да разшири програмата си за крипто карти, партнирайки си с нови крипто компании, въпреки засиления контрол от страна на регулаторите и банките.

Ръководителят на крипто и блокчейн отдела на Mastercard, Радж Дамодхаран заяви, че компанията се ангажира да осигури безопасен и сигурен достъп до криптовалути.

Mastercard вече е сключила партньорства с известни крипто борси като Binance, Gemini и Nexo, за да предлага платежни карти, свързани с криптовалути, в различни държави.

Компанията също така стартира Mastercard Crypto Credential, с цел да установи общи стандарти и инфраструктура, за да осигури надеждни взаимодействия между предприятията и потребителите, използващи блокчейн.

Този ход е значителен в светлината на липсата на общи стандарти и доверие във финансовата индустрия, което води до уязвимости в сигурността и съответствието, които могат да бъдат пагубни за крипто индустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Прогноза за цената до края на годината


Освен това Mastercard наскоро пусна крипто карта в Обединеното кралство и ЕС в партньорство с Bybit, която позволява на потребителите лесно да преминават от крипто към фиат, да правят покупки, да теглят пари от банкомати и др.

Картата има за цел да елиминира необходимостта от посредници и офшорни доставчици при заплащане на стоки и услуги с криптовалути, като ще започне с основна група криптовалути и ще се разширява с течение на времето.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.