НАЧАЛО Други

Полско градче започва да приема стабилни монети

08.02.2024 17:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Полско градче започва да приема стабилни монети

Град Мианск Мазовецки в Полша е пионер във въвеждането на стабилна монета, известна като MinsCoin, която има за цел да улесни транзакциите в местните предприятия.

Тази инициатива съвпада с пускането на UrbanChange – платформа, предназначена за внедряване на подкрепени от USDC стабилни монети, пригодени за общинска употреба.

MinsCoin е на път да революционизира начина, по който хората взаимодействат с местни предприятия и обществени инициативи. Внедряването му в Мианск Мазовецки предлага уникална възможност да се проучи въздействието на подобни дигитални валути върху социалната динамика, икономическата ангажираност и сплотеността на общността.

Според съоснователя на UrbanChange Майкъл Мазур MinsCoin първоначално ще бъде приеман от до 10 предприятия в Мианск Мазовецки, като се очаква в бъдеще да бъде приет по-широко.

В съобщението за пресата на UrbanChange, монетата MinsCoin е описана като “пари, удобни за пазаруване“, и е предназначена за местна циркулация в рамките на града, като насърчава икономическата активност и укрепва връзките в общността.

Движещата сила зад UrbanChange е базираната в Израел компания Colu Technologies, известна с разработването на подобни програми в различни градове на САЩ.

Създаването на MinsCoin и други стабилни монети на UrbanChange е осъществимо чрез стратегически партньорства в рамките на Web3 екосистемата, включително сътрудничество с USDC, блокчейна Algorand и Magic, доставчик на портфейл като услуга. Освен това Мазур разкри плановете за интегриране на протокола с решенията от втори слой на Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Как технологичните гиганти манипулират фондовия пазар

В сферата на финансите действията на технологичните гиганти оказват значително влияние върху цените на акциите. Зад фасадата на иновациите и промените се крият сложни стратегии, създадени с цел да влияят на пазарите и да увеличават печалбите.

25.02.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.