НАЧАЛО Крипто Крими

Израелските власти се борят с екстремистката крипто дейност

май 6, 2023 16:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Израелските власти се борят с екстремистката крипто дейност

Според информация на Reuters от 4 май израелските власти са задържали близо 190 акаунта в Binance, свързани с ислямски екстремистки групировки, от 2021 г. насам.

Сред тях два акаунта са били свързани с ИДИЛ (ISIS), а останалите са принадлежали на три компании, свързани с Хамас, според информацията. Остава неясно колко криптовалута е била конфискувана от тези 190 сметки.

Въпреки това Националното бюро за борба с финансирането на тероризма (NBCTF) на Израел разкри през април, че вече е конфискувало криптовалута на стойност над $137,000 от 80 сметки в Binance, принадлежащи на същите три компании, за които NBCTF твърди, че са собственост на “терористични организации”.

Междувременно Al Mutahadun For Exchange, една от тези компании, отрича да използва криптовалута и настоява, че се използват само фиатни пари.

Освен това в други доклади от декември се посочва, че Израел преди това е установил контрол върху криптовалута на стойност $33,500 и $750,000 от крипто портфейли, свързани с Хамас.

Междувременно, през март американската CFTC обвини ръководителите на Binance, че съзнателно са допуснали транзакции, свързани с Хамас.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Биткойн милионер открит мъртъв в САЩ

Във вторник семейството на Джон Форсайт, лекар от спешното отделение и иноватор в областта на криптовалутите, разкри, че той е открит мъртъв в северозападен Арканзас след предишното му изчезване този месец.

юни 1, 2023 14:04 2 мин. четене

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.