НАЧАЛО Други

Хонконг се стреми да се превърне във водещ крипто център в Азия

март 29, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконг се стреми да се превърне във водещ крипто център в Азия

Според доклад на Bloomberg News финансовите регулатори на Хонконг организират среща на 28 април, за да съберат заедно банкери и крипто компании.

Хонконгският паричен орган (HKMA) и Комисията за ценни книжа и фючърси (SFC) имат за цел да намерят практически решения, свързани с банковите услуги за крипто компаниите в района.

Предстоящата среща ще улесни прекия диалог между страните и ще сподели опит в откриването и поддържането на банкови сметки. Регулаторните органи не разкриха повече подробности за срещата, но продължават разговорите със заинтересованите страни.

Въпреки анти крипто позицията на Китай, Хонконг работи за утвърждаването си като водещ крипто център.

Хонконг предприе значителни стъпки за увеличаване на приемането на дигиталните активите, включително легализиране на търговията с тях и откриване на консултантска служба за регулиране на крипто борсите.

Освен това, Хонконг отдели $50 милиона за ускоряване на развитието на Web3. Също така, според информацията над 80 предприятия, свързани с крипто, са изразили интерес да се установят в региона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цените на Биткойн и Етериум се понижиха след иск на CFTC срещу Binance


За разлика от тях, Китай забрани крипто добива и не популяризира криптовалутите, с изключение на своя дигитален юан. Въпреки това Китай не предприема никакви стъпки, за да попречи на развитието на Web3 в Хонконг, а може би дори насърчава растежа му.

Строгата регулаторна рамка на Хонконг осигурява на инвеститорите доверие и сигурност. Освен това подкрепя целта на района да се превърне в основен крипто център за Азия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Ето на какво се дължи ускорената дедоларизация според Лин Олдън

Макроикономическият експерт Лин Олдън идентифицира два важни фактора, които подхранват вълната на дедоларизация.

май 29, 2023 19:00 2 мин. четене

САЩ постигат споразумение за лимита на дълга

Президентът Байдън и Кевин Маккарти, председателят на Народното събрание, постигнаха предварително споразумение относно лимита на дълга и правителствените разходи.

май 29, 2023 15:12 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.