Home

Една от най-големите крипто компании е изправена пред съдебно дело за $2 милиона

10.07.2024 14:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Една от най-големите крипто компании е изправена пред съдебно дело за $2 милиона

Bitwise Asset Management е изправена пред съдебен иск от страна на Vandelay Industries от името на семейство, което обвинява компанията във финансови нарушения и иска обезщетение в размер на $2 милиона.

Спорът стартира с инвестицията на семейството в размер на $1.3 милиона в частния индекс фонд Bitwise HOLD 10 през 2018г.

Напрежението се покачи през 2020 г., когато Bitwise предложи да преобразува фонда в публично търгувано дружество на извънборсовите пазари и увеличи таксите за управление с 25%, което според ищците не им е оставило друг избор, освен да приемат неизгодните условия.

Допълнителни инвестиции на обща стойност $4.85 милиона през 2021 г. при предполагаемо невярно представени условия довели до финансова загуба от близо $1.93 милиона.

Искът обвинява Bitwise в нарушение на фидуцирани задължения, небрежност, измама и други обвинения. Bitwise отрича обвиненията, заявявайки, че Тиъдър Мукамал в миналото е отправял правни заплахи с цел лична изгода и е признавал рисковете от инвестирането в техните фондове.

Тази съдебна битка може да създаде важни прецеденти за управлението на крипто фондове и прозрачността на комуникацията с инвеститорите. Bitwise емитира и спот Биткойн ETF, Bitwise BTC Fund (BITB), който е привлякъл значителни инвестиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

ФБР разкри измамна крипто схема на стойност $2.5 милиона

ФБР и Кралската полиция на Тайланд разкриха „pig butchering“ схема, при която жертвите от САЩ са били измамени с над $2.5 милиона долара под формата на Tether (USDT).

18.07.2024 14:30 1мин. четене

Някой се опитва да разбие акаунтите на потребителите на Mt. Gox

На фона на продължаващото изплащане на дължимите средства на пострадалите потребители при хака на Mt.Gox, бяха регистрирани опити за неоторизиран достъп до сметките им.

18.07.2024 12:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.