НАЧАЛО Други

Citibank стартира услуга за попечителство на криптовалути

ЮНИ. 23, 2022 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Citibank стартира услуга за попечителство на криптовалути

Гигантът в сферата на финансовите услуги Citibank създава услуга за попечителство на криптовалути, заявявайки, че масовата дигитализация на традиционните инвестиции вече е в ход.

Според ново прессъобщение Citi е избрала базираната в Швейцария фирма за криптопопечителство METACO за свой партньор за разработване на възможности за попечителство на дигитални активи.


Това сътрудничество обединява технологиите и дигиталния решения на METACO с обширната попечителска мрежа на Citi, за да се разработи платформа, която да позволи на клиентите да съхраняват и уреждат дигитални активи безпроблемно и сигурно.

Citi възнамерява да интегрира напълно платформата за попечителство на дигиталния активи на METACO, както и "оркестрационната" им платформа Harmonize, в съществуващата си инфраструктура, за да разработи и пилотира възможностите за попечителство на дигитални активи...

Това стратегическо партньорство дава възможност на Citi да разшири съществуващите си възможности за дигитални активи, като същевременно използва настоящия си технологичен, оперативен и обслужващ модел.

Обширната глобална мрежа на Citi, съчетана с мощта на платформата Harmonize, ще позволи на Citi да се разшири сигурно и ефективно на нови пазари, като същевременно използва съществуващите си глобални операции, технологии и рискова рамка.


Harmonize на METACO е услуга за управление на криптовалути за финансови и нефинансови институции, която включва услуги за попечителство, търговия и токенизация, както и управление на стейкинг и смарт договори - всичко това при пълно съответствие с нормативните изисквания, според съобщението за пресата.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Китай предупреждава, че Биткойн може 'да се срине до 0'


Окан Пекин, глобален ръководител на отдела за услуги за ценни книжа в Citi, който понастоящем има под попечителство активи на стойност зашеметяващите $27 трилиона, казва, че дигиталните активи стават все по-важни за клиентите на компанията.


Свидетели сме на нарастваща дигитализация на традиционните инвестиционни активи заедно с нови местни дигитални активи. Въвеждаме иновации и разработваме нови възможности за поддръжка на класовете дигитални активи, които стават все по-важни за нашите клиенти.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Броят на криптовалутите надхвърли 20,000

Към 26 юни броят на криптовалутите, проследявани от CoinMarketCap, надхвърли границата от 20,000 за първи път в историята. Само през 2022 г. пазарът е добавил 3,765 нови криптовалути, което представля...
ЮНИ. 27, 2022 12:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

$1 милиона награда за информация свързана с хака на Harmony

We commit to a $1M bounty for the return of Horizon bridge funds and sharing exploit information. Contact us at [email protected] or ETH address 0xd6ddd996b2d5b7db22306654fd548ba2a58693ac. Harmony ...
ЮНИ. 27, 2022 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Колко XRP остават в портфейла на съоснователя на Ripple и Stellar?

We are now officially at less then 1 month until Jed McCalebs taco stand account is empty of $XRP. https://t.co/lS9kfCwK08— Rob XRP ☀️ (@robxrp1) June 25, 2022Според съобщенията МакКейлъб е започнал д...
ЮНИ. 27, 2022 08:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Сривът на крипто пазарите засили доверието в централните банки'

В изказване по време на сесия на Световния икономически форум на 26 юни той посочи, че промяната може да се дължи на естеството на частните криптовалути, които според него не насърчават доверието.&nbs...
ЮНИ. 26, 2022 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света