НАЧАЛО Алткойни

Цената на Worldcoin се срина с над 50% – на какво се дължи този спад?

28.08.2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Worldcoin се срина с над 50% – на какво се дължи този спад?

Инициативата за дигиталната валута Worldcoin под ръководството на Сам Алтман, който стои зад ChatGPT, в момента е подложена на засилен контрол от страна на регулаторните органи в цял свят. 

Повдигнати са опасения относно използването на очни сканиращи сфери за регистрация на потребителите, което поражда притеснения относно потенциални нарушения на законите за защита на данните.

Уникалният подход за събиране на биометрична информация без изрично съгласие предизвика дискусии относно законосъобразността и моралните последици. Регулаторните агенции щателно оценяват спазването от страна на проекта на изискванията за защита на личните данни, като подчертават сложния баланс между новаторските постижения и спазването на законовите и етичните стандарти.

Стойността на инвестициите, свързани с биометрични данни, обещани чрез залога за “свободни пари“, базиран на криптовалутата Worldcoin, е претърпяла петдесетпроцентно намаление от създаването си. Този низходящ тренд се дължи на нарастващите опасения относно методите за събиране на данни в рамките на инициативата и произтичащите от това опасения, изразени от регулаторните органи.

Според информацията, предоставена от CoinMarketCap, преобладаващата търговска оценка на токена WLD към момента на писане на статията е $1.30. Тази стойност означава значителен спад от петдесет и три процента от първоначалната му пикова цена от $2.71 в деня на представянето на проекта.

Ден след въвеждането на WLD в Binance, на 25 юли, тя се търгуваше за $2.45. 

Като се има предвид, че различни алтернативни монети и криптовалути наскоро претърпяха пазарни спадове, последвани от възстановяване в рамките на няколко седмици, този спад е значителен за токена.

Текущите проверки, извършвани от властите в различни държави, нанесоха значителен удар върху стойността на токена WLD. Целта на инициативата за въвеждане на децентрализирани потребителски идентичности предизвика опасения поради използването на очно сканиране и събиране на биометрични данни. Тази методология потенциално нарушава националните закони за защита на данните, което доведе до действия по разследване в Германия, Франция и Обединеното кралство.

Worldcoin обяви 2 милиона регистрации за World ID и разпространи WLD токена по време на старта си. Алтман одобри сканирането на ириса на очите, въпреки че първоначалният ентусиазъм намаля. Ранните потребители, които използваха скенери, получиха 25 WLD токена на стойност $60, които сега са намалели до приблизително $30. Следователно първоначалните инвеститори можеха да се сблъскат с петдесетпроцентна загуба на инвестицията си, докато тези, които спекулираха със спад, спечелиха от спада на Worldcoin.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.