НАЧАЛО Алткойни

Цената на Cardano (ADA) може да достигне $3 преди края на годината

юли 4, 2022 2:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Cardano (ADA) може да достигне $3 преди края на годината

Приблизително в 20:20 UTC в неделя хард форкът Vasil беше пуснат в тестовата мрежа на Cardano, отбелязвайки най-важната стъпка досега в началото на обратното броене до старта на основната мрежа.

Това е най-новата актуализация във фазата Basho от пътната карта на Cardano и ще действа като „суха тренировка“ преди хард форка. Тестовата мрежа на Vasil ще даде възможност на разработчиците, SPO и борсите да тестват и изпълняват различни интеграции през следващите четири седмици.

„След като разработчиците и SPO се чувстват комфортно и са готови (а по-голямата част от борсите е завършила тестването и е актуализирала), тогава може да се случи хард форкът Vasil.“ Тим Харисън, вицепрезидент на отдел „Общност и екосистема“ в IOHK, написа в блога на компанията в понеделник.

Последният ход идва, след като на 29 юни разработчиците представиха актуализирано предложение за хард форк на тестовата мрежа на Cardano. Очаква се Vasil да приложи широк набор от функции, които ще увеличат представянето и оперативната съвместимост на Cardano. Най-важното е, че ъпгрейдът ще подобри и без това мощната платформа Plutus, позволявайки на разработчиците да създават по-бързи и по-ефективни децентрализирани приложения (dApps).

Той ще въведе и „дифузионна свръзка“ – функция, която има за цел да подобри времето за разпространение на блоковете, както и ще намали таксите за транзакции.

Актуализацията ще въведе и редица нови подобрения на криптографските скриптове, насочени към засилване на комуникационните възможности на Cardano с други блокчейн мрежи.

Докато напредъкът към Vasil е бавен, екипът на IOHK по-рано защити непрестанните забавяния. В публикацията си от понеделник екипът отбеляза, че проектът Vasil е „сложна работна програма“, като отбеляза, че ъпгрейдът на основната мрежа ще се случи, когато всички се чувстват комфортно и са готови.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Акциите на Voyager Digital спаднаха с 34% след ограничаване на услугите

С оглед на последния напредък, обновяването на основната мрежа може да се осъществи в края на юли или началото на август.

Междувременно ADA на Cardano се повиши с над 4% в понеделник във връзка с новината и към момента на писане на статията криптовалутата се търгува за $0.46, което е с 84.75% под историческия си връх от $3. В момента Cardano е седмият по големина крипто актив с пазарна капитализация от $15.8 милиарда.

Въпреки това понижение обаче, според неотдавнашен доклад на панела Finders, съставен от специалисти в областта на финтех, се очаква ADA да утрои сегашната си цена, затваряйки на или над $2.79 до края на 2022 г.

Ванеса Харис, главен продуктов директор в Permission и също член на панела, смята, че ADA може да надмине прогнозите на панела за 2022 г., достигайки $3. За нея, освен продължаващия скок в глобалното приемане на криптовалути, уникалните случаи на използване на ADA я поставят в по-добра позиция за растеж.

„Тя е една от малкото платформи за смарт договори, които са поставили в основата си сигурността, коректността и децентрализацията, подкрепени от официални методи и рецензирани изследвания“, заяви неотдавна Харис. „Макар че това означава, че Cardano се движи по-обмислено в краткосрочен план, в дългосрочен план тази устойчивост би трябвало да подкрепи приемането от национални държави и неправителствени организации.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

Ankr (ANKR) скочи с почти 60% за час след важно обявление

Доставчикът на децентрализирана блокчейн инфраструктура Ankr получава сериозен тласък, но не само на котировките си.

август 12, 2022 8:27 1 мин. четене

Какво да очакваме от BabyDoge?

Ралито от 40%, което видяхме на 9 август при BabyDoge, за съжаление избледня и сега меме криптовалутата се връща към нови дъна.

август 11, 2022 14:20 1 мин. четене