НАЧАЛО Други

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

09.12.2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

Ариндам Багчи, говорител на индийското Министерство на външните работи (MEA), обсъди позицията на Индия относно потенциалното членство на Пакистан в БРИКС по време на пресконференция.

Коментарите на Багчи намекнаха, че Индия може да се противопостави на включването на Пакистан в БРИКС, отразявайки обтегнатите отношения между двете държави, които продължават от десетилетия.

Багчи предположи, че Индия може да упражни правото си на вето срещу кандидатурата на Пакистан за членство в БРИКС, тъй като Индия не изрази подкрепа, когато Пакистан кандидатства за членство. Дългогодишното напрежение между двете страни доведе до въздържане на лидерите от съвместни изяви, дори на международни срещи.

Багчи подчерта, че решенията в БРИКС се вземат с консенсус, като всеки член има право на глас. Той изтъкна установяването на принципи, норми, критерии и процедури, регулиращи процеса на членство, преди предстоящата среща на БРИКС в Южна Африка.

Това изявление предполага, че Индия, придържайки се към тези норми, може да използва правото си на вето, за да се противопостави на включването на Пакистан в групата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: ЕЦБ с първата си огромна загуба от 20 години насам

Неотдавнашните събития във финансовия сектор насочиха вниманието към промени в глобалната икономическа динамика, които могат да окажат положително въздействие върху БРИКС.

25.02.2024 9:00 2 мин. четене

Тревожни икономически тенденции след като глобалният дълг надхвърли $313 трилиона

Световният дълг достигна безпрецедентен връх, надхвърляйки $313 трилиона. Неотдавнашен анализ показва, че група държави са изправени пред нарастващи рискове, свързани с изплащането му.

25.02.2024 7:00 1 мин. четене

Полицията в Хонконг разкри схема за пране на пари за близо $2 милиарда

Властите в Хонконг разкриха, че са разбили значителна глобална схема за пране на пари, като са използвали конвенционалната банкова система, за да изперат около $1.8 милиарда.

24.02.2024 21:00 1 мин. четене

Кога може да се очаква края на бичия пазар на акциите

Неотдавнашният скок в цените на акциите, който често се приписва на вълнението около изкуствения интелект (AI), има по-дълбоки корени.

24.02.2024 18:55 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.