НАЧАЛО Други

“Напуснете Binance докато е време” – бивш член на SEC

май 5, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Напуснете Binance докато е време” – бивш член на SEC

Binance, виден участник в сектора на дигиталните валути, напоследък е подложен на регулаторен контрол поради провала на FTX.

Компанията се сблъска с критики за това, че се води от “бомба със закъснител”. Сега и бившият член на Комисията за ценни книжа и борси (SEC), Джон Рийд Старк, изрази опасения. Старк призова клиентите да се оттеглят от платформата без забавяне.

Старк, който е прекарал 18 години в Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, публикува в Twitter дълъг списък от предполагаеми “червени флагове”, свързани с Binance. Те включват потенциални криминални нарушения, липса на прозрачност около седалището на компанията и други въпроси, които засягат дружеството.

Предупрежденията на Старк предизвикаха загриженост в крипто общността. Все пак, въпреки това, Binance остава водещата борса по отношение на дневния обем на търговия, със значителен обхват и високи нива на доверие сред потребителите.

Някои наблюдатели обаче се притесняват, че ако при Binance възникне проблем, подобен на срива на FTX, последиците могат да бъдат катастрофални, като се има предвид големият брой потребители, които разчитат на борсата. Регулаторните органи следят отблизо ситуацията, а ръководството на Binance е подложено на натиск да отговори на изразените опасения.

Въпреки проверката от страна на регулаторните органи и опасенията, изразени от експерти като Старк, репутацията на Binance продължава да набира скорост, затвърждавайки статута си на високо уважавана единица в сферата на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо се очаква RenQ Finance (RENQ) да се представи по-добре от Шиба Ину (SHIB)?


Независимо от това бъдещето на организацията остава неясно и не се знае дали тя може да устои на настоящите критики и да запази позицията си на основен играч в тази област.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.