Home

200% ръст тласна пазарът на AI токени до над $3 милиарда

29.11.2023 9:38 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
200% ръст тласна пазарът на AI токени до над $3 милиарда

През последните седмици се наблюдава значителен ръст на седмичната търговия с проекти за криптовалути, фокусирани върху изкуствения интелект.

Kaiko, известна компания за анализ на веригата, разкри в неотдавнашна публикация в социалните мрежи, че обемът на търговията с криптоактиви, свързани с изкуствен интелект, непрекъснато нараства от средата на октомври.

Сред водещите проекти, фокусирани върху изкуствения интелект, които са двигател на тези търговски дейности, се открояват Render (RNDR), Worldcoin (WLD) и Fetch.ai (FET).

Според данните, представени в графиката на Kaiko, обемът на търговията с токени с изкуствен интелект се е равнявал на под $1 милиард през първите седмици на октомври. През този месец обаче се наблюдава поразителен скок, надхвърлящ 200%, като обемите надхвърлят $3 милиарда.

Началото на ноември отбеляза върха на тези търговски дейности през последните четири месеца, като обемите на търговия с токени с изкуствен интелект надхвърлиха $3 милиарда. След този пик обемът се колебаеше в рамките на $2-3 милиарда.

Особено внимание заслужава значителното участие на WLD токена, свързан със Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, в последните търговски дейности. Този скок в активността може да е свързан със завръщането на Алтман като главен изпълнителен директор на OpenAI през третата седмица на ноември, след кратко прекъсване.

Освен това данните на Kaiko показват доминиращата позиция на Worldcoin на пазара на токени за изкуствен интелект от създаването му през юли. Междувременно RNDR се конкурираше тясно с WLD в регистрираните търговски дейности през октомври и ноември.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто кит излиза от пазара след голяма загуба чрез инвестиция в Maker

Последните ончейн данни разкриха, че голям инвеститор в криптовалути, често наричан „кит“, е понесъл значителен финансов удар при инвестиция в алткойн и е напуснал пазара.

16.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Анализатор прогнозира срив на алткойните до края на годината

Известен крипто анализатор издаде предупреждение, според което остатъкът от 2024 г. не предвещава нищо добро за алткойните.

16.09.2024 6:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Топ крипто инвеститор губи $40 милиона след рискови DeFi трейдове

Крипто инвеститорът Джеймс Фикел, чието нетно състояние възлиза на около $400 милиона, наскоро загуби над $40 милиона чрез серия от сделки с ливъридж.

15.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Robinhood листва XRP, засилвайки вълнението на общността

Общността на XRP получи някои добри новини и е много развълнувана от това, което изглежда е нов листинг на популярната борса Robinhood.

15.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.