Home

Цената на Биткойн отчита огромни увеличения спрямо суровия петрол

15.06.2023 7:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн отчита огромни увеличения спрямо суровия петрол

Въпреки че Биткойн (BTC) е изправен пред някои предизвикателства в последно време, той демонстрира забележителна устойчивост в сравнение с енергийния сектор, особено суровия петрол, през цялата година.

Според платформата за блокчейн анализи Glassnode цената на Биткойн, изразена в суров петрол West Texas Intermediate (WTI), се е повишила с над 85% от началото на годината досега, достигайки $383.5 BTC за барел.

Анализаторите на Glassnode смятат, че значителното увеличение на цената на Биткойн спрямо суровия петрол показва нарастваща стойност на Биткойн в сравнение с цените на енергията.

Въпреки това все още има място за по-нататъшен растеж, тъй като настоящата стойност остава с 63.5% по-ниска от пиковото съотношение от 1049.4 BTC/BBL, наблюдавано по време на първичния бичи пазар през 2021 г.

Към 15 юни Биткойн се търгува на цена от около $25,000, отбелязвайки незначителен спад през последните 24 часа и понижение от малко над 5% през предходната седмица.

Интересно е, че последните движения на цената на Биткойна наподобяват модел на графиката от 2016 г., който предшестваше значителен бичи период, както и подобен модел, наблюдаван след срива по време на Ковид-19 през 2020 г. Тази прилика подсказва възможността за още един потенциален бичи ръст.

За разлика от това, текущата цена на суровия петрол WTI възлиза на около $69.85 за барел, което показва увеличение от 0.7 % в сравнение с предходния ден. Въпреки това тя отбеляза близо 5% спад през последната седмица и приблизително 3% загуба през последните 30 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Fidelity оглави Биткойн ETF, докато фондовете за Етериум се сринаха

Вчера Биткойн ETF-ите имаха противоречив ден, като общата им активност възлезе на $4.5 милиона.

24.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Опциите върху Биткойн ETF ще променят пазара според директора на Bitwise

Изпълнителният директор на Bitwise Джеф Парк смята, че одобрението на SEC за опциите върху Биткойн ETF на BlackRock може да доведе до големи промени на крипто пазара.

24.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Проблемите с дълга на САЩ могат да доведат до рали на златото и Биткойн според експерт

Люк Громен, макроинвеститор и основател на Forest For The Trees (FFTT), смята, че златото и BTC са готови да се възползват от влошаването на фискалната ситуация в САЩ.

24.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Япония трябва да увеличи резервите си в Биткойн според експерт

Самсън Моу, главен изпълнителен директор на JAN3 и виден защитник на водещата криптовалута в Азия, призова японското правителство да закупи 167,000 BTC след неотдавнашна конференция, посветена на крипто приема.

24.09.2024 8:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.