Home

Забраната на Биткойн е ‘препоръчителна’ в Индия, според централната банка

16.02.2022 22:13 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Забраната на Биткойн е ‘препоръчителна’ в Индия, според централната банка

Заместник-управителят на Резервната банка на Индия (RBI), централната банка на страната, се обяви в подкрепа на забраната на криптовалути във втората по население нация в света.

Заместник-управителят на RBI потвърждава позицията си срещу крипто

Заместник-управителят на RBI потъпка всички надежди, че Индия скоро може да поеме по пътя на регулацията и легализацията.

Т. Раби Санкар твърди, че забраната се предпочита пред крипто регулацията. “Разгледахме аргументите, предложени от тези, които се застъпват за това, че криптовалутите трябва да бъдат регулирани и установихме, че нито един от тях не издържа на щателен преглед”, каза заместник-управителят на централната банка.

Някои от индийската крипто общност имаха редица искания към правителството, включително да класифицира криптовалутите и да се установи регулаторна рамка за крипто индустрията.


Не Изпускай
Правителството на Беларус обяви подкрепата си за криптовалути

Въпреки това централният банков орган избира забрана, вместо да легитимира сектора, тъй като той силно вярва в потенциала на криптовалутите да насърчава “антисоциални дейности“. Санкар също изрази опасения относно растежа на криптовалутите, заявявайки, че те представляват рискове за икономическата система на нацията.

Забраната на Биткойн е била обмисляна и преди

Регулаторите в Индия се борят с възможното забраняване на криптовалутите от години.

Централната банка на Индия забрани на банките да подпомагат крипто транзакциите през 2018 г., въпреки че политиката беше обърната от Върховния съд през март 2020 г. През 2019 г. беше предложен законопроект, целящ категоричната забрана на използването на криптовалути. Индийските законодатели предложиха подобен законопроект през януари 2021 г. за забрана на частните криптовалути в страната.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Кога да очакваме закон за дигиталното евро?

В началото на този месец финансовият секретар на Индия Т.В. Соманатан твърди, че криптовалутите “никога няма да станат законно платежно средство“, добавяйки, че пълната забрана в страната остава възможна.

Междувременно Индия се насочва към дигитална валута, подкрепяна от централната банка. Спокойно може да се предположи, че индийското правителство, подобно на китайското, поддържа мнението, че създаването на CBDC ще ограничи нарастването на децентрализирани криптовалути като Биткойн. Резервната банка на Индия планира да пусне дигитална рупия в рамките на 2022-2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Дубай затяга правилата за крипто маркетинг, за да подобри защитата на инвеститорите

Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) възнамерява да наложи по-строги насоки за компаниите, които насърчават крипто инвестициите в в региона.

27.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

42 aмерикански конгресменa настояват SEC да разреши банковото крипто попечителство

В неотдавнашно писмо до председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер 42-ма американски конгресмени призоваха Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да разреши на банките да предлагат услуги за попечителство на криптовалути.

25.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

eToro разширява услугите си за крипто търговия в Германия

eToro, водеща социална платформа за търговия, разшири крипто услугите си в Германия, като въведе спот търговия чрез ново партньорство с DLT Finance.

25.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Турция промени намеренията си за въвеждане на нови данъци върху крипто инвестициите

Турция реши да промени решението си за въвеждане на нови данъци върху печалбите от търговия с акции и инвестиции в сектора на криптовалутите.

25.09.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.