Home

Още един Биткойн портфейл от ерата на Сатоши се раздвижи

15.10.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един Биткойн портфейл от ерата на Сатоши се раздвижи

Според Arkham Intelligence, платформа за блокчейн анализи, адрес от зората на Биткойн е направил трансфер и след дълъг период на застой.

Въпросният кит наскоро е прехвърлил BTC на стойност $630,000 към крипто борсата Kraken.

Този адрес е добил своя Биткойн само месец след създаването на първия блок на 13 януари 2009 г. Забележително е, че само за последните два месеца портфейлът е прехвърлил близо $5.5 милиона във водещата криптовалута.

След тези значителни транзакции портфейлът все още притежава около $75.23 милиона в BTC. Предходното движение е станало на 7 октомври и е било приблизително на подобна стойност. Тези действия на един от най-ранните осиновители на Биткойн идват на фона на продължаващите спекулации относно самоличността на Сатоши Накамото, псевдонимния създател на криптовалутата.

Неотдавна документален филм на HBO загатна, че Питър Тод, известен разработчик на BTC, може да е Сатоши. Това твърдение предизвика силен отпор в общността, a Тод отрече твърденията. Като се има предвид, че много малко лица са се занимавали с Биткойн в ранните му дни, някои предположиха, че този трансфер може да е свързан с псевдонимния създател, макар че това изглежда малко вероятно.

Например, през май 2020 г. имаше подобни предположения, когато спящ портфейл направи трансфер, който за кратко повлия на стойността на дигиталния актив. Последвалият анализ обаче показа, че той не е бил свързан с мистериозния създател. Към момента на писане на статията цената на BTC остава стабилна oколо $65,406, след ръст от 2.45% за последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Главният изпълнителен директор на BlackRock сравни Биткойн със златото

Лари Финк, главен изпълнителен директор на BlackRock, е убеден, че Биткойн е на път да се превърне в самостоятелен клас активи.

15.10.2024 13:05 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн ETF отново отчетоха огромен прилив на капитал

Търсенето на спот борсово търгуваните фондове за Биткойн се възстанови, като в понеделник постъпленията достигнаха $555 милиона, което е почти двойно повече в сравнение с петък.

15.10.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Германска инвестиционна компания планира да разшири Биткойн портфолиото си

Германска публично търгувана инвестиционна компания ще набере до €30 милиона (около $32.8 милиона) чрез емитиране на обезпечени облигации от скандинавския регион.

15.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Откритият интерес достига връх – какво означава това?

Според пазарни експерти претегленият процент на финансиране с открит интерес (OI) на Биткойн се е покачил до най-високата си точка през последните месеци, което предполага потенциален краткосрочен и средносрочен възходящ тренд.

15.10.2024 6:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.