Home

Европа не е приоритет за Worldcoin според директор на компанията

07.10.2024 21:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европа не е приоритет за Worldcoin според директор на компанията

Worldcoin, инициатива за дигитална идентичност, съоснована от Сам Алтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, пренасочва фокуса си от Европа.

Фабиан Боденщайнер, изпълнителен директор на Worldcoin в Европа и един от основателите, подчерта, че сега компанията се насочва към области, в които правителствата проявяват по-голяма адаптивност към новите технологии. Говорейки на срещата “Sifted Summit“, събитие, посветено на европейските стартъпи и подкрепено от Financial Times, Боденщайнер отбеляза, че в момента Европа не е приоритет за Worldcoin, заявявайки:

Забелязваме по-силен импулс в други части на света и тъй като не сме огромна организация с хиляди служители, трябва да приоритизираме местата с най-голям бизнес потенциал.

Стартирал през юли 2023 г., Worldcoin е крипто проект, в който се използват биометрични данни чрез сканиране на очния ирис, разработени от Tools for Humanity, компания, съоснована от Алтман.

През юли 2023 г. Баварската държавна служба за надзор на личните данни (BayLDA) в Германия започна разследване на Worldcoin, изразявайки загриженост относно събирането на биометрични данни.  Освен това през 2024 г. страни като Испания и Португалия временно прекратиха операциите на Worldcoin поради опасения относно обработката на лични данни.

Въпреки това Worldcoin успя да стартира операциите си в Полша през септември и започна да верифицира дигитални самоличности (World ID) в Австрия през юли.

Въпреки тези предизвикателства проектът остава ангажиран с диалога с европейските регулаторни органи. Боденщайнер заяви:

Целта ни е да работим в Европа; нямаме намерение да изоставяме региона или да избягваме регулаторния контрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

FTX получи одобрението на съда да изплати на клиентите си $16 милиарда

В понеделник съдът даде зелена светлина на плана за обявяване в несъстоятелност на FTX, което позволи на фалиралата крипто борса да се разплати с потребителите си с $16 милиардаот събраните средства.

07.10.2024 22:50 1мин. четене Alexander Zdravkov

БРИКС: Пакистан желае да се присъедини към съюза, но има сериозна пречка

Пакистан се стреми да се присъедини към БРИКС – международен блок, създаден, за да се противопостави на институциите, доминирани от Запада, а Русия подкрепя кандидатурата му.

07.10.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Как се движи S&P 500 след мрачната прогноза на Майкъл Бъри?

Откакто точно прогнозира финансовата криза от 2008 г., Майкъл Бъри, известен с ролята си в “The Big Short“, остава виден участник във финансовите дискусии.

07.10.2024 21:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Goldman Sachs повиши прогнозата си за S&P 500

Goldman Sachs актуализира прогнозите си за края на годината и за 12-месечен период за индекса S&P 500.

07.10.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.