Home

Анализатори на Bernstein прогнозираха посоката на Биткойн след изборите в САЩ

23.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Анализатори на Bernstein прогнозираха посоката на Биткойн след изборите в САЩ

Докато Биткойн продължава да се покачва, отчасти повлиян от Федералния резерв, анализаторите с нетърпение очакват рали през октомври и следващите месеци, които традиционно се смятат за бичи периоди.

Предстоящите президентски избори в САЩ също се разглеждат като ключов фактор, който може да повлияе на траекторията на Биткойн.

Анализаторите предполагат, че резултатът от изборите може да изиграе роля в подкрепа на поскъпването на Биткойн, като прогнозират, че ако Доналд Тръмп спечели, цената на Биткойн вероятно ще продължи възходящата си тенденция, докато ако Камала Харис си осигури победа, цената може да се понижи.

Тъй като Биткойн се държи над $60,000, анализаторите от Bernstein оцениха неотдавнашните изказвания на вицепрезидента Камала Харис и очертаха пет основни причини за ралито на Биткойн и какво може да се случи по-нататък.

Според информацията анализаторите на Bernstein отдават част от възхода на Биткойн на потенциалната двупартийна подкрепа за крипто сектора. Те отбелязаха, че „ралито беше подхранено от обещанието на кандидата на Демократическата партия и настоящ вицепрезидент Камала Харис да защитава потребителите, като същевременно насърчава растежа на крипто бизнеса“, което тя спомена по време на събирането на средства на Уолстрийт през уикенда.

В изявление до клиентите анализаторите Гаутам Чхугани, Махика Сапра и Санскар Чиндалия обясниха:

Това е първият път, в който Харис изрично споменава „дигитални активи“ в публично изявление. Макар че това контрастира с ясната позиция на Тръмп за популяризиране на Америка като „крипто столица“, подкрепата и на двамата кандидати за сектора предложи известно успокоение на крипто общността, което доведе до по-оптимистични пазарни нагласи.

Въпреки това анализаторите продължават да смятат, че пазарните настроения при Биткойн ще бъдат по-силни при президентството на Тръмп. Въпреки че изявленията на Харис се разглеждат като положителни, крипто общността очаква допълнителни разяснения от нея.

Освен това анализаторите потвърдиха прогнозите си, че Биткойн може да достигне $90,000, ако Тръмп спечели, но може да спадне до $30,000, ако Харис победи.

В свързан доклад Bernstein изтъкна други фактори, които стимулират поскъпването на Биткойн, включително притока от спот Биткойн ETF, неотдавнашното намаляване на лихвения процент с 50 базисни пункта от страна на Федералния резерв, възстановяването на индустрията за добив на Биткойн след халвинга и приключването на мащабни продажби на Биткойн.

От Bernstein също така отбелязаха, че сигналите за по-свободна парична политика и възможността за по-слаб щатски долар допълнително допринасят за бичия импулс на Биткойн.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Робърт Кийосаки разкри какво ще изстреля цената на Биткойн до над $500,000

В светлината на глобалната икономическа несигурност известният инвеститор и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки разглежда Биткойн (BTC) като ключов инструмент за запазване на богатството и прогнозира значителен ръст на криптовалутата през следващите години.

23.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Ето защо Биткойн може да се покачи над $100,000 до края на годината според анализатор

Анализатор определи причините, поради които Биткойн може да завърши 2024 г. в ценовия диапазон от $108,000 до $155,000, ако се приеме, че историческите модели продължават да се запазват за актива.

23.09.2024 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Hemi се опитва да обедини Биткойн и Етериум с “тунели” между веригите

На фона на неотдавнашните крипто хакове, разкриващи уязвимости в крос-верижните мостове, общността проучва по-безопасни алтернативи за оперативна съвместимост.

23.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн е готов за значително покачване до края на 2024 г. според 10x Research

Според последния доклад на 10x Research Биткойн може да е на ръба на значително рали до края на 2024 г.

23.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.