Home

59 държави имат желание да се присъединят към БРИКС през 2024 г.

12.06.2024 9:14 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
59 държави имат желание да се присъединят към БРИКС през 2024 г.

Срещата на лидерите на БРИКС ще се проведе в Казан, Русия, през октомври 2024 г. Това ще бъде 16-ата подобна среща и в нея ще участват четири нови държави членки: Обединените арабски емирства, Египет, Иран и Етиопия.

По време на събитието деветчленният алианс ще очертае бъдещия си курс и ще се ангажира да укрепи партньорствата си.

Използването на местни валути за транзакции между държавите, членуващи в организацията, за да се намали господството на долара, е един от плановете на БРИКС. Някои други развиващи се страни проявяват интерес да се присъединят към нея до 2024 г.

Антон Кобяков, помощник на президента на Руската федерация, заяви на неотдавнашен брифинг за медиите, че 59 държави искат да станат част от БРИКС, Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) или Евразийския икономически съюз (ЕАИС) през следващата година.

Той подчерта стремежа си към идеята за многополюсност и необходимостта съюзът да се оттърве от зависимостта от долара.
Официалният представител отбеляза също така нарастващата роля на организации като БРИКС и ШОС, прогнозирайки утвърждаването им като основни икономически субекти в условията на променящия се световен ред.

Сега повечето хора са на наша страна“, добави той, като подчерта широката подкрепа за тези съюзи.

Ето защо предстоящата среща се превръща във важен момент, в който БРИКС с разширен състав може да се консолидира в глобалната икономика. При наличието на интерес от страна на много държави това означава, че традиционно установената финансова система ще продължи да бъде подлагана на предизвикателства, а местните валути ще придобиват все по-голямо значение спрямо щатския долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.