НАЧАЛО Финтех

Конкуренцията на Robinhood - Public - набира 220 милиона долара при оценка над $1 милиард

ФЕВ. 23, 2021 15:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Конкуренцията на Robinhood - Public - набира 220 милиона долара при оценка над $1 милиард

Ден преди Robinhood да се изправи пред Конгреса, новият съперник Public.com обяви тази сутрин, че е приключил кръг от 220 милиона долара за финансиране при оценка от 1,2 милиарда долара.

Потвърждавайки новините за финансирането днес, Public добави нова метрика към сместа, а именно, че тя е достигнала един милион членове - в рамките на само 18 месеца след старта си, компанията бързо се разраства.


Това означава, че поддръжниците на Public - последният му кръг е съставен от предишни инвеститори, включително Greycroft, Accel, Tiger Global, Inspired Capital и други - оценяват компанията на около $1,200 на текущ 'член'. 


Но с нарастващия интерес към спестяванията и инвестиционното пространство - приходите на Robinhood нарастват до над 800 милиона долара през Q4 2020 и изглеждат още по-добре в началото на 2021 - не е трудно да се разбере защо инвеститорите подкрепят Public. 


Още по-лесно е, ако вярвате, че марката на Robinhood е претърпяла материални щети от неволите си по време на сагата GameStop.


Двойката, заедно с множество други финтех услуги, които предлагат спестовни и инвестиционни продукти, бяха подбудени от промяна в банковото дело, което преминава от физическия свят (лично пазаруване, банкови клонове, пластмасови карти) към цифровия (нео-банки, електронна търговия, виртуални карти). 


Robinhood разтърси света на търговията с инвестиции с нулеви комисионни, вписвайки се добре в изграждащото се бъдеще на мобилното и виртуалното банкиране. 


Public разви този модел с още една идея, като отказа плащането за поток на поръчки (PFOF), метод за генериране на приходи, при който компании като Robinhood получават малка такса за изпращане на сделките на своите потребители до един или друг маркет мейкър.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Seide АПР. 19, 2021 Логистическая компания "Азия-Трейдинг" Seide АПР. 22, 2021 Таможенная компания "Азия-Трейдинг"
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.Американският президент н...
ЯНУ. 26, 2022 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Корея завършва първата си фаза на тестовете на CBDC

Южнокорейската централна банка заяви, че първата фаза от нейното тестване на CBDC е завършена през декември, докато втората фаза е в ход, съобщиха YNA. Първата фаза на пробите включваше някои от основ...
ЯНУ. 25, 2022 16:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood стартира бета тестове на новия си крипто портфейл

Акциите на Robinhood падаха сериозно, а пазарът на криптовалути съставлява голяма част от приходите на компанията. Успехът на портфейла е много важна стъпка за техния растеж, тъй като може да доведе д...
ЯНУ. 23, 2022 14:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света