НАЧАЛО Блокчейн

Канадска верига аптеки ще използва блокчейн за да проследява канабис

ЮНИ. 19, 2019 06:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Канадска верига аптеки ще използва блокчейн за да проследява канабис

Канадската верига аптеки, Shoppers Drug Mart, си партнира с блокчейн фирмата TruTrace Technologies Inc., за да стартира пилотна програма за проследяване на веригата на доставки на канабис чрез блокчейн.

Според доклад на Bloomberg от 17-ти юни, тази система за проследяване ще бъде използвана за идентифициране и проследяване на медицински канабис, с включени данни като източник на сорта и генетика. Тези данни ще позволят на лекарите да издават по-ефективни рецепти, както и да предоставят солидна информация за клиничните тестове на медицинска марихуана.

 

Изпълнителният директор на Shoppers Drug Mart, Кен Вейсброд коментира как това ново ниво на специфичност може да помогне, като казва:

 

"Хората могат да кажат: "Този конкретен продукт, щам, сорт има този химичен компонент" и моят пациент често употребява това лекарство и получава добри резултати. Тогава можем да започнем да триангулираме тези данни. Това е огромен напредък за индустрията. "

Мотивацията зад системата за проследяване е се намали загрижеността както на пациентите,така и на лекарите, като се „доближи до традиционната медицина“.

 

Коментирайки мотивацията на TruTrace, изпълнителният директор на фирмата, Робърт Галарза заяви, че се надява, че скорошното партньорство на компанията с Shoppers DrugMart може да бъде сключено в подобни споразумения с американските вериги от аптеки CVS и Walgreens, които вече продават продукти на основата на канабис.

 

Базираната в Колорадо фирма за интернет сигурност, CyberCar, партнира с компанията за софтуерна верига за снабдяване с канабис Webjoint през 2017 г., за да използва система за проследяване на автомобили за доставка на канабис.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Cadalabs стартира първата метавселена на Cardano

Протоколът Cadalabs разполага с екип от високоспециализирани и квалифицирани разработчици, които винаги се стремят към растежа на екосистемата.Cadalabs се гордее, че успешно стартира Cada Infinity, ко...
ДЕК. 6, 2021 15:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SundaeSwap на Cardano обяви дата за тестовата си мрежа

Кой е готов да опита някои вкусове?С гордост съобщаваме, че събитието за пускане на тестовата мрежа на SundaeSwap ще се проведе на живо неделя вечерта, 5 декември (EST)!През последните седмици се набл...
ДЕК. 6, 2021 18:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум таксите надминаха 1,000 Gwei по време на паническата разпродажба

По време на нарастване на волатилността на пазара на криптовалути, търговците са склонни да извършват повече транзакции помежду си и различни борси, което след това води до повишаване на таксите, коет...
ДЕК. 4, 2021 18:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди ...
ДЕК. 1, 2021 18:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света