НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн е валутата на интернет, според Джак Дорси

ФЕВ. 3, 2019 22:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн е валутата на интернет, според Джак Дорси

Главният изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси, беше гост на популярния подкаст на Джо Роган и потвърди позитивната си позиция относно Биткойн и криптовалутите като цяло.


Той каза на Джо Роган, че смята, че в крайна сметка интернет ще има своя собствена валута, а BTC е начело в надпреварата да бъде избраното крипто. Дорси не смята непременно, че масовото приемане е неизбежно, но скоро ще започне да се използва световната криптовалута.

Не сега. Вярвам, че интернет ще има собствена валута и не знам дали ще е Биткойн. Мисля, че ще бъде, като се имат предвид всички тестове, през които е преминал и принципите зад него, и как е създаден. Това е нещо, което е родено в интернет, разработено е в интернет, тествано е в интернет - то е част от мрежата.


Още през юни, Дорси говори за потенциала на интернет валута на Consensus 2018 в Ню Йорк, по много подобен начин.

Просто се приближавам към принципа, че интернет заслужава местна валута. И ще има. Надявам се, че ще бъде Биткойн. Аз съм голям фен.


Дорси е и главен изпълнителен директор на Square, който позволява незабавно закупуване и продажба на Биткойн чрез Cash App. Той спомена, че компанията първоначално се впуска в света на криптовалутите по експериментален начин.

Причината, поради която позволихме закупуването на Биткойн в Cash App е, че искахме да научим повече за технологията и искахме да се поставим там и да поемем някои рискове.Той обясни, че децентрализираната валута може да се превърне в глобален стандарт, който прави всичко по-бързо, но големите финансови институции се опасяват, че технологията може да направи услугите им остарели.

Това със сигурност е заплаха за определени услуги зад банките и финансовите институции. Това е заплаха и за някои правителства. Така че аз просто гледам на това, как можем да приемем тази технология и да не ѝ реагираме в повечето случаи като от гледна точка на заплаха.


Дорси обаче, предупреди за дивите спекулации и се надява да принуди обществеността да използва дигитална валута, а не тесния манталитет на „HODL“, и да се чакат богатства.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Да очакваме ли корекция при Биткойн?

В нова стратегическа сесия той каза в YouTube видео, че BTC може да падне още, преди водещият крипто актив да покаже признаци на възстановяване.“Така въз основа на инструмента за разширение на Фибонач...
ОКТ. 23, 2021 19:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в САЩ инвестира в Биткойн

Този път, Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund реши да инвестира в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), двете най-големи криптовалути в света. Това е един от първите пенсионни фондове, които инв...
ОКТ. 23, 2021 15:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатори споделят потенциални цели за Биткойн

Понастоящем Биткойн се търгува над $60,000 според данни от CoinMarketCap, но придвижването над предишния връх за всички времена е накарало техническите анализатори да създадат множество възходящи прог...
ОКТ. 23, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света