НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн е валутата на интернет, според Джак Дорси

ФЕВ. 3, 2019 22:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн е валутата на интернет, според Джак Дорси

Главният изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси, беше гост на популярния подкаст на Джо Роган и потвърди позитивната си позиция относно Биткойн и криптовалутите като цяло.


Той каза на Джо Роган, че смята, че в крайна сметка интернет ще има своя собствена валута, а BTC е начело в надпреварата да бъде избраното крипто. Дорси не смята непременно, че масовото приемане е неизбежно, но скоро ще започне да се използва световната криптовалута.

Не сега. Вярвам, че интернет ще има собствена валута и не знам дали ще е Биткойн. Мисля, че ще бъде, като се имат предвид всички тестове, през които е преминал и принципите зад него, и как е създаден. Това е нещо, което е родено в интернет, разработено е в интернет, тествано е в интернет - то е част от мрежата.


Още през юни, Дорси говори за потенциала на интернет валута на Consensus 2018 в Ню Йорк, по много подобен начин.

Просто се приближавам към принципа, че интернет заслужава местна валута. И ще има. Надявам се, че ще бъде Биткойн. Аз съм голям фен.


Дорси е и главен изпълнителен директор на Square, който позволява незабавно закупуване и продажба на Биткойн чрез Cash App. Той спомена, че компанията първоначално се впуска в света на криптовалутите по експериментален начин.

Причината, поради която позволихме закупуването на Биткойн в Cash App е, че искахме да научим повече за технологията и искахме да се поставим там и да поемем някои рискове.Той обясни, че децентрализираната валута може да се превърне в глобален стандарт, който прави всичко по-бързо, но големите финансови институции се опасяват, че технологията може да направи услугите им остарели.

Това със сигурност е заплаха за определени услуги зад банките и финансовите институции. Това е заплаха и за някои правителства. Така че аз просто гледам на това, как можем да приемем тази технология и да не ѝ реагираме в повечето случаи като от гледна точка на заплаха.


Дорси обаче, предупреди за дивите спекулации и се надява да принуди обществеността да използва дигитална валута, а не тесния манталитет на „HODL“, и да се чакат богатства.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Три неща, които всеки трябва да знае при инвестиране в Биткойн

Макар и проницателни, има и други фактори, които трябва да се имат предвид при избора да инвестирате и да държите водещата криптовалута.Разбиране на технологиятаДецентрализираната архитектура на блокч...
ФЕВ. 17, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разходите за копаене на Биткойн могат значително да се повишат

Според доклада, халвингът през май, който ще намали предлагането на новодобит Биткойн с 50%, значително ще увеличи разходите за миньорите. Изследователите на Tradeblock оценяват, че големите ферми ...
ФЕВ. 17, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Тръмп може да предостави една невероятна възможност за инвеститорите в Биткойн

Предлаганите данъчни спестявания биха изглеждали като стимул за купуване на фондовия пазар и потенциално други инвестиции като Биткойн.Предложението, според Лари Кудлоу, директор на Националния иконо...
ФЕВ. 17, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн прави здравословна корекция твърди Чанпен Джао

Днес изпълнителният директор, известен също като CZ, се подигра с онези, които може би са се уплашили от корекцията на цената на Биткойн. Според него този ход на цената е просто “здравословна корекци...
ФЕВ. 17, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света