Home

Петрол: Срещата на OPEC+ се отлага – цените продължават да спадат

23.11.2023 16:30 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Петрол: Срещата на OPEC+ се отлага – цените продължават да спадат

Цените на петрола се понижиха поради вътрешни конфликти в OPEC+, което доведе до отлагане на предстоящата им среща.

Това отлагане попари очакванията за допълнителни съкращения на производството от страна на ръководения от Саудитска Арабия алианс, което съвпадна със значителното увеличение на запасите в САЩ.

Световният бенчмарк “Brent” се понижи под $80.5 за барел към момента на писане на статията след бурен търговски ден, което доведе до колебания в цените с над $4. Споровете относно квотите за африканските членове, по-специално Ангола, накараха групата да отложи срещата за края на месеца.

Източник: Business Insider

Наближаващата среща на OPEC+ беше засенчена от индикации за нарастващ добив от страни, които не са членки на картела, което породи спекулации за евентуално удължаване или задълбочаване на съкращенията на производството. Европа, която се бори със свръхпредлагането, е изправена пред излишък, дължащ се на слабото търсене и притока на доставки от САЩ.

Анализаторите на Citigroup Inc. отбелязаха:

Забавянето на срещата на OPEC+ засилва очакванията, макар че може да не окаже съществено влияние върху крайното решение.

Очаква се Саудитска Арабия да продължи доброволното съкращение с 1 милион барела през 2024 г., докато останалите членове вероятно ще се придържат към съществуващите квоти през следващата година.

Наблюдава се и промяна на пазарите на опции към мечи позиции. Трейдърите платиха значителни премии за контракти, подкрепящи понижаването на цените, което представляваше рязък контраст спрямо месец по-рано, когато конфликтът между Израел и Хамас ги накара да се втурнат към бичи кол опции.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Кредиторите на FTX от еврозоната са готови за получаване на дължимите суми

Кредиторите на FTX в еврозоната ще получат плащания в евро въз основа на цените при затваряне на пазара през 2022 г., плюс такси за обработка в размер до 30%.

05.10.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Главният изпълнителен директор на Solana критикува на администрацията на Байдън

Анатолий Яковенко, главен изпълнителен директор и съосновател на „Solana“, открито отправи критики към администрацията на Байдън, особено по отношение на неуспеха ѝ да насърчи създаването на работни места.

05.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Президентът на Америка коментира случващото се между Израел и Иран

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди, че Иран ще „плати висока цена“ за нападението от вторник, при което бяха изстреляни най-малко 180 балистични ракети, насочени към Израел.

04.10.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: 30 държави потвърдиха участието си на срещата през октомври

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков проведе в четвъртък брифинг във връзка с предстоящата среща на върха на БРИКС в Русия този месец.

04.10.2024 21:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.