НАЧАЛО Други

Още една американска банка се срина

06.08.2023 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една американска банка се срина

Според Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) поредната регионална банка, е била принудена да затвори.

Федералната корпорация за застраховане на депозитите обяви на 28 юли, че Heartland Tri-State Bank в Елкхарт, Канзас, е била принудена да затвори.

FDIC осигури плавен преход, като прехвърли всички депозити на клиенти към Dream First Bank, National Association (N.A.), която също е базирана в Канзас.

Съвпадайки с това закриване, неотдавнашен доклад разкрива, че четирите най-големи банки в САЩ – JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup и Wells Fargo – са загубили общо $262 милиарда депозити в сравнение със същия период на миналата година.

Въпреки този значителен спад на депозитите анализаторът на капиталовите инструменти на CFRA Александър Йокум посочва, че по-големите банки парадоксално се представят по-добре от по-малките институции. При по-малките банки се наблюдава увеличение на депозитите, най-вече защото те са готови да предлагат по-високи лихвени проценти, за да привлекат клиенти.

Що се отнася до закриването на Heartland Tri-State Bank, FDIC предпочете да прехвърли активите на банката на друга институция – Dream First Bank, National Association, вместо да използва застрахователния си фонд за обезщетяване на клиентите.

Според информацията към 31 март 2023 г. Heartland Tri-State Bank е имала приблизително $139 милиона общи активи и $130 милиона общи депозити. Dream First Bank, National Association, не само пое всички депозити, но и се съгласи да закупи почти всички активи на фалиралата банка.

Освен това FDIC и Dream First Bank, National Association, сключиха търговско споразумение за споделяне на загубите по придобитите кредити от бившата Heartland Tri-State Bank. Чрез това споразумение двете страни ще си поделят загубите и потенциалните възстановявания по тези заеми, като по този начин ще се постигне максимално възстановяване на активите при запазването им в частния сектор и ще се сведат до минимум смущенията за клиентите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.