НАЧАЛО Други

Revolut спира крипто търговията в САЩ

04.08.2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut спира крипто търговията в САЩ

Финтех компанията Revolut обяви, че ще прекрати крипто услугите си за потребителите в САЩ поради предизвикателната регулаторна среда в страната.

От 2 септември клиентите от САЩ вече няма да могат да подават поръчки за покупка на криптовалути. Те обаче могат да продължат да подават поръчки за продажба до 2 октомври. След 3 октомври платформата ще бъде напълно затворена за потребителите от САЩ, което означава, че те няма да могат да купуват, продават или държат никакви криптовалути.

Решението за спиране на достъпа до криптовалути в САЩ беше взето в сътрудничество с банковия партньор на Revolut в страната, Metropolitan Commercial Bank. Като причини за този ход компанията посочи променящия се регулаторен пейзаж и несигурността на крипто пазара в САЩ.

Струва си да се отбележи, че това решение засяга само потребителите на Revolut в САЩ и няма да повлияе на потребителите извън страната. Също така това решение засяга по-малко от 1% от глобалните клиенти на Revolut, използващи криптовалути.

Съобщение следва предишното решение на Revolut да извади от списъка с ценни книжа някои токени, включително Polygon (MATIC), Solana (SOL) и Cardano (ADA), в отговор на твърденията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), че те са нерегистрирани ценни книжа. Потребителите, притежаващи тези токени, трябваше да ги продадат преди 18 септември, като на тази дата токените ще продължат да бъдат изключвани от списъка.

За американските потребители на Revolut, които не успеят да продадат своите криптовалути преди 2 октомври, компанията ще ликвидира всички останали средства на 3 октомври, като предостави на потребителите текущата пазарна цена за всеки токен по това време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Бивш директор на банка нелегално присвоил над $1.5 милиона

Бивш изпълнителен директор на банка, Стейша Уилсън, сега е изправена пред дълга присъда затвор, след като се призна за виновна за присвояване на над милион долара.

18.05.2024 11:30 1 мин. четене

Как Китай и Индия се възползват от пазара на санкциониран петрол

Понастоящем световният петролен пазар е изправен пред приток на суров петрол с отстъпка, за който са наложени санкции, като този приток възлиза на около 4.7 милиона барела дневно, което се равнява на около 5% от световната търговия с петрол.

18.05.2024 10:30 2 мин. четене

Инфлацията в САЩ е по-лоша, отколкото хората си мислят

Според главния изпълнителен директор на JPMorgan, Джейми Даймън. участниците на пазара може би подценяват устойчивостта на инфлацията.

18.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.