Home

Добра идея ли е да инвестирате в злато преди срещата на БРИКС?

30.07.2023 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добра идея ли е да инвестирате в злато преди срещата на БРИКС?

Очакванията за предстоящата търговска валута на БРИКС, обезпечена със злато, са големи. В резултат на това комплексът от благородни метали отбеляза значителен подем, достигайки нови многомесечни върхове.

Едно от важните запитвания, повдигнати от експертите след тази новина, е свързано с инвестирането в злато. За да се справят с него, някои лица се насочиха към създаването на златен IRA – индивидуална пенсионна сметка, която им позволява да държат злато като квалифицирана пенсионна инвестиция.

Този вид сметка дава възможност на инвеститорите да включат в портфейла си физически метали като кюлчета или монети, както и ценни книжа, свързани с благородни метали.

Перспективата за нова валута, подкрепена със злато, предизвика любопитство сред инвеститорите, което ги накара да се замислят дали срещата на върха на БРИКС може да предложи златна възможност да диверсифицират пенсионните си сметки в златни IRA.

Няколко експерти предполагат, че предвид вероятността за създаване на подкрепена със злато валута на БРИКС, може да е разумно да се проучи възможността за златен IRA.

Златото, като материален и исторически надежден актив, се разглежда като ценен хедж срещу потенциални валутни колебания и девалвация, особено в контекста на нарастващата дедоларизация в световен мащаб.

Чрез златен IRA бъдещите пенсионери могат да диверсифицират пенсионните си портфейли отвъд традиционните активи като акции и облигации. Като се има предвид потенциалното въвеждане на златна валута на страните от БРИКС, се очаква търсенето на злато да набере скорост, което впоследствие ще доведе до повишаване на стойността му.

Важно е обаче да се отбележи, че инициирането в златен IRA включва спазването на разпоредбите на IRS и разбирането на различни правила и процедури.

Търсенето на съвет от финансови специалисти и провеждането на задълбочено проучване е от решаващо значение за вземането на информирани решения при стартирането на златен IRA.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Русия настоява за по-голяма роля на съюза в световната енергетика

В понеделник, 23 септември, Владимир Путин се застъпи за разширяване на ролята на групата БРИКС на световните енергийни пазари, тъй като Русия се стреми да противодейства на западното господство.

23.09.2024 18:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто фондовете за рисков капитал нарастват с $2.2 милиарда

Тази година крипто инвеститорите в рисков капитал са набрали над $2.2 милиарда, като наскоро бяха осигурени над $500 милиона.

23.09.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Hemi се опитва да обедини Биткойн и Етериум с “тунели” между веригите

На фона на неотдавнашните крипто хакове, разкриващи уязвимости в крос-верижните мостове, общността проучва по-безопасни алтернативи за оперативна съвместимост.

23.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

2 Отговори на “Добра идея ли е да инвестирате в злато преди срещата на БРИКС?”
  1. По бързо да се въведе новата валута на БРИКС та подмолните американци да не могат да правят каквото си искат с хората по света войнолюбци мръсни , значи за всеки санкции а за тях с многобройните им войни няма санкции , айде стига толкова

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.