Home

Китайската комунистическа партия предупреждава за NFT балона

11.09.2021 12:52 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайската комунистическа партия предупреждава за NFT балона

Според местни източници китайското правителство публикува поредица от изявления, в които се осъжда стойността на пазара на незаменими токени или NFT, въпреки че две от най-големите национални технологични компании се стремят към технологията.

Историята е публикувана за първи път на местно ниво от Securities Times – медия, действаща като говорител на официалния канал на Китайската комунистическа партия People’s Daily – и докладвана от South Morning China Post.

В доклада се твърди, че “Логично е да се мисли, че има голям балон при транзакциите с NFT” и че повечето купувачи на NFT, които ги купуват с финансови мотиви, се фокусират единствено върху стойността на активите, а не оценяват визуалните качества на творбата.

Репортер на SMCP, Уанг Джунхуй, пише:

След като ентусиазмът на пазара отслабне и въодушевлението намалее, стойността на тези много странни NFT значително ще спадне.

Това отразява реториката на публикация от юни от People’s Daily, в която те заявяват, че пазарът на NFT “може да бъде увеличен, което води до хаос, докато децентрализацията може да доведе до опасения за сигурността“.

По-рано тази година китайското правителство нанесе съкрушителен удар по криптовалутните операции в умишлен опит да изхвърли неблагоприятната дейност от границите си.

Основните технологични играчи в страната Tencent Holdings и Alibaba Group Holding са постигнали напредък с насочени към NFT инициативи за научноизследователска и развойна дейност, и сега активно участват в пространството.

ПРОЧЕТИ ОЩЕНа FTX вече могат да се издават NFT-та

Миналия месец Tencent пусна своята NFT платформа за търговия Huanhe с оглед интегрирането на NFT активи в своята платформа за стрийминг на музика, QQ Music.

По същия начин финтех партньорът на Alibaba, Ant Group, наскоро изброи две NFT изображения за продажба в рамките на приложението си Alipay.

Въпреки това, китайските защитници на NFT все още остават ограничени в търговските си дейности. Например, само официалната национална валута ренминби може да се използва за транзакции. В допълнение, NFT не могат да бъдат препродадени, след като бъдат закупени, тъй като това би представлявало нарушение на националните финансови закони.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Кредиторите на FTX от еврозоната са готови за получаване на дължимите суми

Кредиторите на FTX в еврозоната ще получат плащания в евро въз основа на цените при затваряне на пазара през 2022 г., плюс такси за обработка в размер до 30%.

05.10.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Главният изпълнителен директор на Solana критикува на администрацията на Байдън

Анатолий Яковенко, главен изпълнителен директор и съосновател на „Solana“, открито отправи критики към администрацията на Байдън, особено по отношение на неуспеха ѝ да насърчи създаването на работни места.

05.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Президентът на Америка коментира случващото се между Израел и Иран

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди, че Иран ще „плати висока цена“ за нападението от вторник, при което бяха изстреляни най-малко 180 балистични ракети, насочени към Израел.

04.10.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: 30 държави потвърдиха участието си на срещата през октомври

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков проведе в четвъртък брифинг във връзка с предстоящата среща на върха на БРИКС в Русия този месец.

04.10.2024 21:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.