Home

НФЛ забранява NFТ и крипто спонсорства

04.09.2021 13:44 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
НФЛ забранява NFТ и крипто спонсорства

Националната футболна лига (НФЛ) разкри, че забранява NFT или крипто спонсорства за момента.

Въпреки че професионалните спортове и самите атлети в САЩ започнаха да възприемат крипто, НФЛ леко изостава. Сега, благодарение на доклад на Athletic, имаме повече информация защо.

Оказва се, че лигата има набор от правила, които значително ограничават за какво отборите  могат да използват криптовалути. НФЛ е казала на отборите, че не могат да продават незаменими токени (NFT) или да приемат криптовалутни спонсори от търговски фирми. Докато НФЛ разработи официална стратегия за крипто и NFT, правилата остават в сила.

Въпреки голямата мания покрай NFT в света на спорта, НФЛ продължава исторически бавния си подход към нови начинания. Лигата беше последната голяма в САЩ, която позволи хазартни и алкохолни спонсори.

Нови правила на лигата

Новите правила позволяват на отборите да си сътрудничат с определени компании – партньорствата с тези, пряко обвързани с крипто, като борсите обаче, противоречат на новите насоки.

Според анонимен служител на един от отборите, “на клубовете им е забранено да продават или да позволяват по друг начин в контролирани от клуба медии, реклами за конкретни криптовалути, първични предложения за монети, други продажби на криптовалути или всяка друга медийна категория, свързана с блокчейн, дигитални активи или блокчейн компании, освен както е посочено в тази политика.

Правилата изключват повечето големи компании в крипто пространството. Затова е само въпрос на време, преди отборите от НФЛ и крипто компаниите да се ориентират към съвместна работа.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Стрийминг платформата Audius интегрира NFT на Solana

Правилата обаче оставят място за спонсорство с “компании, чийто основен бизнес е предоставяне на инвестиционни консултации и / или услуги за управление на фондове във връзка с криптовалути, при условие, че такива спонсорски права за реклама са ограничени до популяризиране на корпоративните марки на компанията“, според The ​​Athletic. НФЛ също отрича да има планове за създаването на NFT. 

Докато правилата забраняват на отборите да си сътрудничат с крипто компании или да предлагат NFT, хората могат. Играчи като Тревър Лорънс, Шон Кълкин и Ръсел Окунг вече са се ориентирали към това и им се плаща в крипто. Лорънс е получил целия си бонус за подписване, около $22 милиона, в Биткойн. Другите две спортни звезди си осигуриха заплати, включващи крипто.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чанпен Джао с първо изявление след като бе пуснат на свобода

Чанпен Джао, бившият ръководител на Binance се включи в социалните медии само седем часа след като беше освободен от затвора, публикувайки в платформата X, че цени простия лукс като храна и плодове.

29.09.2024 12:20 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Русия и Китай ли са причината за възхода на златото?

Според Централната банката на Франция усилията на Русия и Китай да се откажат от щатския долар водят до ръст в цената на златото.

29.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Кредиторите на FTX недоволни от минималните суми, които ще получат

Съгласно актуализираните наскоро документи за несъстоятелност, споделени от кредитора на FTX Сунил Кавури, лицата, които са загубили пари от борсата, могат да очакват да си възстановят само 10-25% от своите криптовалути.

29.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.