НАЧАЛО Други

SoftBank инвестира $200 милиона в бразилска крипто борса

01.07.2021 17:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SoftBank инвестира $200 милиона в бразилска крипто борса

Латиноамериканският фонд на SoftBank е инвестирал $200 милиона в компанията майка на Mercado Bitcoin, една от най-големите борси за криптовалути в региона.

Това набиране на средства оценява компанията майка на Mercado Bitcoin, 2TM Group, на $2.1 милиарда, което я поставя сред еднорозите в Латинска Америка – частни стартъпи с пазарни оценки над $1 милиард.

Инвестиционният кръг от Серия B идва само пет месеца след като крипто борсата осигури неразкрита сума чрез кръг от Серия A, който беше ръководен от G2D / GP Investments и Parallax Ventures.

Последната инжекция на капитал ще бъде използвана за разширяване на продуктите и инфраструктурата на Mercado Bitcoin, както и за увеличаване на броя на служителите на компанията до 700 души до края на 2021 година.

Милиони хора по света осъзнават, че дигиталните активи и криптовалутите са както иновативни технологии, така и ефективно съхранение на стойност – Бразилия не е изключение от тази тенденция“, заяви Роберто Даньони, изпълнителен председател и главен изпълнителен директор на 2TM Group, в изявление.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ брокер си партнира с Fidelity за нова платформа за търговия с криптовалути

Клиентската база на Mercado Bitcoin сега възлиза на 2,8 милиона, след като привлече допълнителни 700,000 клиенти между януари и май тази година.

Марсело Клауър, главен изпълнителен директор на SoftBank Group International и главен оперативен директор на SoftBank Group, заяви, че борсата е позиционирана “в челните редици на латиноамериканската блокчейн революция и като определящ играч при експлозията на криптовалутите в Бразилия“.

2TM Group е бразилски холдинг, фокусиран върху дигиталните активи. В допълнение към управлението на Mercado Bitcoin, той управлява фирмата за дигитални портфейли Meubank, попечителят Bitrust и няколко други бизнеса, фокусирани върху крипто. Meubank трябва да стартира тази година, при условие че бъде одобрена от регулаторите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Рекордна печалба за Tether през първото тримесечие на годината

Tether Holdings, емитентът на доминиращата в света стабилна монета Tether (USDT), обяви безпрецедентна нетна печалба от $4.52 милиарда за първото тримесечие на 2024 г.

02.05.2024 18:30 2 мин. четене

Основателят на Synthetix стартира децентрализирана борса

Създателят на Synthetix Кейн Уоруик обяви предстоящото стартиране на нова децентрализирана борса (DEX). След няколко отлагания DEX, наречена Infinex, ще заработи на 13 май.

02.05.2024 17:00 1 мин. четене

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

02.05.2024 16:30 1 мин. четене

Цените на петрола спадат – каква е причината?

Петролът леко се възстанови след резкия спад в сряда, предизвикан от значителното увеличение на запасите от суров петрол в САЩ, което засили опасенията за отслабване на търсенето.

02.05.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.