Home

Биткойнъри подкрепят социална платформа, за да избегнат цензура и демонетизация

22.04.2021 18:08 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойнъри подкрепят социална платформа, за да избегнат цензура и демонетизация

Антъни Помплиано и други подкрепиха алтернативна социална медия, която има за цел да даде на създателите повече приходи и свобода от забраните и демонетизацията.

Новата платформа за социални медии, наречена Locals, получи силна подкрепа от водещи крипто фигури като част от тласък за избягване на голямата технологична цензура.

Locals Technology, Inc. обяви инвестиционен кръг от 3,8 милиона долара на 20-ти април и включва подкрепа от съоснователя на Morgan Creek Digital Assets Антъни Помплиано, бивш технически директор на Coinbase Баладжи С. Сринивасан, както и Александър Лойд, съавтор на Малката Биткойн книга.

Locals е алтернативна платформа, която дава контрол на независими създатели, като им позволява да публикуват съдържание, без да се борят с неясните стандарти за цензура в платформи като YouTube и Patreon.

Скот Адамс, създателят на комикса “Dilbert”, каза, че се присъединява към Locals, защото това му връща контрол върху съдържанието му, като отбелязва, че се страхува какво съдържание може да публикува предвид забраните, демонетизирането и така известния “shadow ban”.

“Преди Locals не можех да контролирам това, което някой вижда, защото Twitter можеше да ме забрани, YouTube можеше да ме демонетизира и изглеждаше все едно един грешен ход и щях да остана без работа. Влагах ежедневни усилия в нещо, върху което нямах контрол. Тези платформи биха могли само да щракнат с пръст и щях да остана без работа.”

Въпреки че платформата не е базирана на блокчейн, вероятно ще бъде от интерес за крипто влиятели, които са станали жертва на демонетизация, изтриване на видео и алгоритми, които според съобщенията работят срещу крипто съдържание.

Съоснователят и главен изпълнителен директор Асаф Лев отбеляза на уебсайта на компанията, че целта на платформата е да върне контрола обратно в ръцете на създателите.

“Създадохме local.com, за да дадем на създателите повече – повече пари, повече контрол и истинска собственост върху съдържанието и аудиторията им.”

Създателите на платформата могат да определят правилата за разрешено съдържание в собствените си “общности”, като феновете също могат да публикуват съдържание в общностите, за които са абонирани.

Съоснователят Дейв Рубин, който е политически коментатор и личност в YouTube, стартира Locals с идеята да изравни игралното поле.

“Ако мислите за връзката между големите социални медийни платформи и създателя на съдържание, уравнението е обратно. Създателят на съдържание е причината хората да посещават тези големи технологични платформи и въпреки това те [платформите] са тези, които правят лъвския дял от парите.”

Създателите могат да определят свои месечни абонаментни такси, като Locals взимат 10% от общите месечни приходи. Платформата работи с Local Coin, виртуална валута (а не криптовалута), която има стойност от 10 цента.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Саудитският престолонаследник ще пропусне следващата среща

Според изявление на Кремъл саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман няма да присъства на предстоящата среща на върха на БРИКС в Русия.

10.10.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Джъстин Сън бе избран за министър-председател на Либерландия

Основателят на Tron Джъстин Сън е поел нова роля като министър-председател на Либерландия – самопровъзгласила се микронация, разположена между Хърватия и Сърбия.

10.10.2024 21:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Стабилните монети помагат на латиноамериканците да се справят с инфлацията

Стабилните монети като USDT са се превърнали в основни финансови инструменти в Латинска Америка, подпомагайки гражданите да се справят с продължаващата икономическа нестабилност.

10.10.2024 16:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Собствеността на криптовалути расте сред инвеститорите на дребно в световен мащаб

Притежанието на криптовалути на дребно е нараснало значително от 2020 г. насам, според доклад на Съвета на Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO).

10.10.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.