НАЧАЛО Крипто Крими

SEC съди Джон Макафи заради промотиране на ICO

06.10.2020 21:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC съди Джон Макафи заради промотиране на ICO

В понеделник Американската комисия по ценни книжа и борси заведе дело срещу Джон Макафи за предполагаемо популяризиране на първични предложения на монети (ICO), без да разкрива, че издателите на ICO му плащат, което е нарушение на американския закон за ценните книжа.

Макафи предполагаемо е бил арестуван в Испания в понеделник вечерта и в момента е изправен пред екстрадиция в САЩ.

Регулаторът, който търси процес със съдебни заседатели, твърди, че поне от ноември 2017 г. до февруари 2018 г. Макафи препоръчва криптовалути, като му е било платено за популяризирането им. Същевременно той невярно е отричал, че “му е било платено от издателите“.

Макафи използва славата си, за да направи над $23,1 милиона в неразкрита компенсация“, като препоръча поне седем първични предложения за монети или ICO на своите последователи в Twitter, каза SEC.

Препоръките на Макафи бяха “по същество фалшиви и подвеждащи“, тъй като той се опита да продаде “практически безполезни“ криптовалутни токени, като насърчи инвеститорите да купуват ценните книжа, без да разкрива собствените си притежания, твърди SEC.

SEC се стреми да наложи на Макафи гражданско наказание, както и унищожаване на неправомерно придобитите печалби, с лихва. Агенцията също така иска да му забрани за постоянно да служи като служител или директор на която и да е вписана в списъка компания или на всяка компания, която подава доклади до агенцията.

Агенцията също търси обвинения срещу Джими Гейл Уотсън-младши, бодигард на Макафи, че е подпомагал и подбуждал продажбата на дигитални валути, наред с други обвинения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Арестуваха двама британци за кражбата на $7.1 милиона в криптовалути

Двама мъже от Обединеното кралство бяха осъдени на затвор за организиране на крипто кражба на стойност $7.1 милионa, като са управлявали фалшива крипто борса, наподобяваща Blockchain.com.

11.05.2024 10:00 2 мин. четене

Измамникът, откраднал $71 милиона в крипто, отново се появи – този път връща парите на жертвата

Заподозреният извършител зад скорошна схема за „отравяне на адреси“, довела до кражба на над $71 милиона в WBTC, се появи отново, като този път организира значителни трансфери на Етериум (ETH) обратно към жертвата.

11.05.2024 8:30 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и суровата реалност на затвора

В рядко разкритие за Metropolitan Detention Center (MDC), Сам Банкман-Фрийд (СБФ) сподели каква е суровата реалност на живота в затвора.

11.05.2024 5:00 2 мин. четене

Борбата на Binance с нелегалната крипто активност

Според доклад на Wall Street Journal, крипто борсата Binance е обвинена, че е пренебрегнала собствените си вътрешни разследвания за манипулиране на пазара, за да поддържа отношения с ключови клиенти.

11.05.2024 4:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.