НАЧАЛО Регулации

Устойчивостта на околната среда е ключов проблем в законопроекта на ЕС за MiCA

март 14, 2022 10:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Устойчивостта на околната среда е ключов проблем в законопроекта на ЕС за MiCA

Законопроектът за MiCA на Европейския съюз има добавен ред, свързан с екологичната устойчивост, което може да бъде проблематично за Биткойн миньорите в региона.

Правната позиция на добива на Биткойн в Европейския съюз зависи от резултатите от днешното гласуване в Европейската парламентарна комисия по пазари на крипто активи (MiCA).

Противоречив параграф относно “минималната екологична устойчивост” на крипто копаенето беше въведена отново в законопроекта, след като преди това беше премахната. Тя ще изисква от блокчейн операторите да представят план за внедряване, който подробно описва как ще влязат в съответствие с екологичната устойчивост. Липсата на такъв план може да забрани добива или търговията на монети в ЕС.

Въпреки че не е изрично посочено, законопроектът ще засегне пряко веригите с доказателство за работа (PoW). PoW е ​​консенсусният алгоритъм, използван от Биткойн мрежата, Етериум и няколко други крипто актива.

Тъй като Биткойн (BTC) обаче е децентрализиран, не може да бъде издаден план за внедряване от негово име. Липсата на такъв план може да застраши съществуването на операции за копаене на Биткойн в целия ЕС.

ЕС представлява около 12-14% от глобалната хешираща мощност в Биткойн мрежата, като Германия и Ирландия допринасят по-голямата част от това, според миналогодишните данни на Кеймбридж и Statista.

Опасенията относно консумацията на енергия и въглеродните емисии от добива на Биткойн сега са в челните редици на дебата за това как ЕС трябва да го регулира. Тези опасения обаче започват да изглеждат неуместни, когато се сблъскат с данните.

Според доклад на Франкфуртското училище миналия ноември, към август 2021 г., Биткойн мрежата е изисквала годишно 90.86 тераватчаса (Tw/H) енергия. Това е около 0.05% от общото световно потребление. Мрежата е отговорна само за около 0.08% от общите глобални въглеродни емисии, въпреки че тези показатели е трудно да се изчислят точно.

Френският член на парламента Пиер Персон предупреди, че забраната за добив ще прогони талантите и иновациите от региона. Той писа в съботен туит, че като забранява Биткойн и Етер (ETH) и “усложнява използването на NFT и DeFi, Европейският парламент ипотекира нашия паричен и финансов суверенитет“.

Прочети Още: Този алткойн скочи със 120% само за месец

Ако законопроектът бъде приет такъв, какъвто е, Етериум няма да участва дълго. Очаква се мрежата да завърши Ethereum 2.0 “Сливането” в някакъв момент тази година в мрежа за доказателство за залог (PoS), която няма да изисква физически съоръжения за копаене, за да постигне мрежов консенсус. Възможно е обаче да има по-сериозни последици за Биткойн миньорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.