НАЧАЛО Други

Terra иска да се превърне в най-големия притежател на Биткойн след Сатоши

април 1, 2022 14:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terra иска да се превърне в най-големия притежател на Биткойн след Сатоши

Съоснователят на Terra (LUNA) казва, че крипто проектът планира да продължи да натрупва BTC, докато запасите му бъдат на второ място след Сатоши, анонимния основател на Биткойн.

В ново интервю за Unchained Podcast главният изпълнителен директор на Terraform Labs До Куон обясни плана за натрупване на най-големия крипто актив по пазарна капитализация в опит да се подкрепи стабилната монета на Terra, TerraUSD (UST).

Куон казва, че UST, подкрепян от BTC, би помогнал на инвеститорите да се доверят на стабилната монета, когато Terra се разшири към други блокчейни.

„Целта на Terra е да бъде най-голямото разменно в крипто, точка. Целта не е да бъде най-голямата стабилна монета в блокчейна Terra, така че ние се разширяваме, да кажем, в екосистемата Solana, Avalanche, Етериум, Polygon.

Планираме да бъдем навсякъде, където има разработчици и потребители.

Сега работата е различна от нарастващото търсене на стабилни монети в самата екосистема на Terra, където доверието в UST е изключително високо – когато се разширите в тези различни екосистеми, тогава вярата в съпътстващата годност на LUNA е много по-малка от тази в екосистемата на Terra.

Но ако имате Биткойн като обезпечение, тогава никой наистина не го поставя под въпрос, защото това е [най-доказаният крипто актив].“


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Opera добавя поддръжка за Solana, Polygon и други

Според Куон, Terra планира да събере BTC на стойност $10 милиарда, за да стане вторият по големина притежател на флагманската криптовалута.

„Причината да искам да стигна до $10 милиарда е, че освен Сатоши, ние ще бъдем най-големият притежател на Биткойн в света.“

Куон за първи път обяви плана на Terra да придобие BTC по-рано този месец.

Биткойн се търгува около $45,110 към момента на писане, отбелязвайки спад от 4.5% за деня, докато Terra (LUNA) се търгува на $102.35 със спад от 5.8% за същия период от време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене