НАЧАЛО Други

Tехнически директор на Samsung оценява децентрализацията повече от блокчейн

ЯНУ. 10, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Tехнически директор на Samsung оценява децентрализацията повече от блокчейн

Децентрализацията е по-важен феномен, отколкото блокчейн, заяви в интервю за списанието за разработчици JAX на 10 януари, висш ръководител на южнокорейския технологичен гигант Samsung.


Говорейки за бъдещето на блокчейн, Рикардо Мендес, технически директор в иновативната технологична компания Samsung NEXT, прогнозира консолидация на пространството през следващата година, но подчерта важността на преструктурирането на централизираните структури.

Запитан дали мисли, че децентрализацията е по-важна от блокчейн, Мендес отговори:

 Без съмнение. Блокчейн е само още един инструмент, който може да помогне в децентрализираните контексти, но инструментът винаги е по-малко важен от целта.


Перспективата поставя Samsung в малко по-малка група от технологични предприятия, които защитават по-идеологическите аспекти на блокчейн феномена.

Както се съобщава, по-голямата част от големите играчи продължават да гледат на блокчейн като метод за рационализиране на операциите като вериги за доставки, разходи и документи, но рядко споменават ползите от децентрализирана система, подобна на тази на Биткойн (BTC) мрежата.

По темата за криптовалутите, обаче, Мендес изглежда имаше желание да подчертае метода на транзакциите на много активи.

„Трябва само да погледнете повечето криптовалути, които са напълно децентрализирани, но също и 100% публични."

Peer-to-peer подходите изискват от вас да предавате дейността си на peer-ове, така че те се нуждаят от допълнителен слой за защита на личните данни (като VPN или микс мрежа). Ето защо, като индустрия, трябва да подобрим обяснението на потребителите за компромисите на различните подходи.


Самият Samsung запазва интереса си към експериментирането, основано на блокчейн и криптовалута, като миналия месец разкри, че търси патент във Великобритания за крипто портфейл.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Още един спад този петък като крипто пазара загуби 10 милиарда долара

Общата пазарна пазрна капитализация не успя да надхвърли 270 милиарда долара и спадна обратно на 260 милиарда долара. Bitcoin не намери нови купувачи и е намалял с 2% днес, до $6,560. Следващото ниво ...
МАЙ. 31, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Германия с планове за Европейски Блокчейн Институт

Правителството на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия (NRW) обяви плановете си за създаване на Европейски Блокчейн Институт за изследване на технологията блокчейн в прессъобщение от 13 май. С...
МАЙ. 15, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Появата на $ 100 милионни крипто фондове показва, че инвеститорите са заинтересовани

През миналия месец четири големи крипто хедж фонда, всеки на стойност от поне 100 млн. долара, дебютираха със силна подкрепа от институционални инвеститори, Уол Стрийт и високопоставени индивидуални и...
ОКТ. 11, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Има ли ефект биткойн върху американските избори?

Политическият свят е пълен с хора, които ще направят всичко, за да получат дори най-малкото предимство пред противниците си. С криптoвалутите в ранните си етапи и до голяма степен неразбрани и нерегла...
ОКТ. 31, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света