НАЧАЛО Крипто Крими

Свалиха фалшив MetaMask от Google PlayStore

ФЕВ. 11, 2019 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Свалиха фалшив MetaMask от Google PlayStore

MetaMask се сблъска с нови проблеми, предизвикани от крипто измамници, след като злонамерен софтуер, представящ се за инструмента, се появи в Google Play.


Това съобщи компанията за киберсигурност Eset на 8-ми февруари.

Зловредният софтуер, който замества информацията от клипборда в опит да открадне криптовалута, бе премахнат от Google в началото на месеца след известие на изследователи от Eset.

Известен като “Клипър”, зловредният софтуер замества копираните адреси на портфейла с криптовалута с адрес, принадлежащ на злонамерен участник. Идеята е, че средствата ще бъдат изпратени на друго място, без потребителят да забележи това. За първи път такъв зловреден софтуер преминава през процедурите за проверка на Google, отбелязва фирмата за сигурност.

“Клиперът, който открихме в магазина на Google Play, открит от решенията за сигурност на ESET като Android / Clipper.C, се представя за легитимна услуга, наречена MetaMask”, обясни Eset, продължавайки:

Основната цел на зловредния софтуер е да открадне идентификационните данни и личните ключове на жертвите, за да получи контрол върху Етериум средствата им. Въпреки това, той може също да замени адреса на Биткойн или Етериум портфейла, копиран в клипборда, с такъв, който принадлежи на измамника.


MetaMask, която е едно от най-старите децентрализирани приложения, е станал жертва на злонамерени схеми и преди. През юли миналата година разработчиците на Google изтеглиха приложението изцяло от Google Play, оставяйки само малуер, представящ се за самото приложение. Доклад от MetaMask разкри, че това става по погрешка.

През ноември MetaMask потвърди плановете си за пускане на мобилно приложение. То се превърна в цел за недобронамерени страни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Група момчета измъчвали свой приятел за крипто сметката му

Окръжният прокурор в Манхатън току-що е открил обезпокоителни кадри на трима млади мъже, които са били обвинени в кражба с взлом от втора степен за измъчване на приятеля си, който се оказва инвеститор...
НОЕ. 9, 2018 09:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Петима арестувани за заразяване на над 6000 компютъра

Петима мъже в Южна Корея бяха арестувани в четвъртък за незаконно вкарване на зловреден софтуер за копаене на крипто, в повече от 6000 компютъра. Местната полиция и Korean National Police Agency Cyber...
НОЕ. 8, 2018 16:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Френски държавен служител арестуван за предполагаема продажба на държавни тайни срещу биткойн

Френски правоохранителен служител в Генералната дирекция по сигурността на вътрешните работи (Direction Générale de la Sécurité Intérieure - DGSI) беше обвинен миналата седмица и беше задържан под стр...
ОКТ. 3, 2018 09:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайската Централна банка разглежда криптото като потенциален риск за ЮАН

Централната банка на Китай заяви, че крипто валутите ще бъдат един от приоритети им тази година в опит да защитят националната валута.Според съобщение в четвъртък, Народната банка на Китай (PBoC) очер...
АПР. 3, 2018 09:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света