НАЧАЛО Други

S&P 500 стига двумесечен връх – какво се случва с колосалния залог на Майкъл Бъри?

ноември 10, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
S&P 500 стига двумесечен връх – какво се случва с колосалния залог на Майкъл Бъри?

Mечата позиция на Майкъл Бъри срещу фондовия пазар, която първоначално се появи на първите страници на вестниците през август, беше истинско влакче в увеселителния парк за инвеститорите.

Първоначално посрещната със скептицизъм по време на лятното рали на пазара, предизвикано от изкуствения интелект, стъпката на Бъри придоби доверие, когато S&P 500 отбеляза значителен спад в края на октомври.

Последните събития, особено неотдавнашното покачване на S&P 500 през тази седмица, отново разпалиха дебата около спорния залог на Бъри, като го поставиха отново под наблюдение в динамичния пейзаж на акциите.

Ако предположим, че той все още поддържа позицията, мечата му инвестиция, оценена на $1.6 милиарда, включва 40,000 пут опции, свързани с добре познати борсово търгувани фондове (ETF) – SPDR S&P 500 ETF (SPY) и Invesco QQQ Trust ETF (QQQ) – проследяващи индексите S&P 500 и Nasdaq-100.

Това означава, че всеки път, когато тези индекси нарастват, възвръщаемостта от пут-опциите на Бъри намалява.

Въпреки това S&P 500 показа забележителна сила през този месец. До 9 ноември по-широкият измерител на фондовия пазар стана свидетел на осем последователни печеливши сесии, което е най-дългата серия от 2021 г. насам. Той достигна двумесечен връх от 4,391, преди да се установи на 4,347. Девети пореден ден на печалби би отбелязал най-дългата серия от повишения от почти две десетилетия насам.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.