НАЧАЛО Други

Sofia Crypto Meetup #67: Обзор

април 28, 2022 20:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Sofia Crypto Meetup #67: Обзор

Априлското издание на Sofia Crypto Meetup за пореден път събра множество крипто и блокчейн ентусиасти в столицата.

Основната тема на дискусията беше една от най-нашумелите в пространството в последно време, а именно Web3 – новата итерация на World Wide Web под формата на децентрализация и “токеномика”.

Като говорител се изяви Огнян Чиков, който е част от екипа на популярната компания за блокчейн разработки и консултации LimeChain. Той също така оглавява блокчейн курсовете за разработчици на LimeAcademy като ментор на всички програмисти, които желаят да се потопят в дълбоката материя на Web3.

Чиков описа прехода между различните епохи на интернет – от Web1 до Web3, в която ние сега навлизаме, очертавайки важността от децентрализация в световен мащаб. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Китовете купуват Биткойн за $1.6 милиарда в рамките на два дни

Самият Crypto Meetup се провежда всяка последна сряда от месеца на бул. Черни Връх 47, като събитието започва да придобива все по-голяма популярност сред българската крипто и блокчейн общност.

Организатор на тези срещи е крипто експертът и директор на благотворителната организация Битхоуп – Владислав Драмалиев.

Всеки, който желае да се включи в разрастващата се крипто общност в България може да го направи като се присъедини към Facebook групата на събитието – https://www.facebook.com/groups/sofiacryptomeetup

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене