НАЧАЛО Други

Сингапурският финансов орган дава лиценз на две компании да предлагат крипто услуги

октомври 1, 2021 21:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сингапурският финансов орган дава лиценз на две компании да предлагат крипто услуги

Основният финансов регулатор на Сингапур, Паричният орган на Сингапур (MAS), официално одобри две компании да предлагат услуги за криптовалути в страната.

MAS издаде лицензи на 1-ви октомври на австралийската крипто борса Independent Reserve и брокерското звено на DBS Bank, DBS Vickers (DBSV), което им позволява да предоставят услуги за плащания с дигитални токени съгласно Закона за платежните услуги.

Според съобщение на Independent Reserve, фирмата стана първата австралийска борса за криптовалути, достъпна за инвеститори на дребно и институционални в Сингапур. Основана в Австралия през 2013 г., компанията започна да създава първите си задгранични операции в Сингапур в края на 2019 г., предлагайки услуги, на хора и институции, за обмен на дигитални активи и извънборсови услуги за търговия.

В отделно съобщение от DBS Bank фирмата отбелязва, че новият лиценз ще позволи на DBSV да поддържа директно мениджъри на активи и компании за търговия с дигитални токени за плащания чрез DBS Digital Exchange (DDEx). Стартиран през декември 2020 г., DDEx поддържа търговия с основни криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), насочени само към институционални инвеститори.

И DBSV, и Independent Reserve преди това получиха принципните одобрения на MAS за предоставяне на услуги за дигитални токени за плащане в началото на август.

Изпълнителният директор на Independent Reserve Адриан Пшелозни заяви, че Сингапур има най-подробните лицензионни изисквания от всички юрисдикции в Азия. „Австралия има реални възможности да се поучи от цялостния подход на Сингапур към лицензирането на крипто индустрията. Понастоящем няма изисквания за борси за дигитални активи в Австралия“, добави той.

Председателят на DDEx Енг-Квок Сеат Моей отбеляза, че последното регулаторно одобрение бележи още един важен етап в способността на компанията да предоставя редица услуги, свързани с крипто, включително токенизация, листинг, търговия и съхранение. „След като получи официално регулаторно одобрение от MAS, DBSV вече е в по-добра позиция да подкрепя институционални и корпоративни инвеститори при използване на нарастващия потенциал на дигиталните активи като инвестиционен клас“, отбеляза тя.

ПРОЧЕТИ ОЩЕDeFi секторът нараства с главоломни темпове

Последните регулаторни одобрения идват малко след като Binance, най-голямата крипто борса в света, спря няколко продуктови предложения на своята платформа в Сингапур в началото на септември, тъй като MAS предупреди, че борсата може да е в нарушение на Закона за платежните услуги в страната. 

По-рано Binance се появи в списъка на регулатора за предупреждение на инвеститорите, отразяващ „нерегламентирани лица, които въз основа на информацията, получена от MAS, може да са били неправилно възприети като лицензирани или регулирани от MAS“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене