НАЧАЛО Други

Ще се възстанови ли крипто пазарът през 2019 година?

декември 27, 2018 19:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще се възстанови ли крипто пазарът през 2019 година?

Крипто индустрията има своя справедлив дял от възходи и падения тази година. 2018 започна с най-високите цени, които пазарът някога е виждал, но тази тенденция не продължи твърде дълго, тъй като водещата криптовалута скоро започна да навлиза в низходяща спирала

Имаше моменти, в които повечето от нас смятаха, че биткойн ще възстанови отново високата си цена, но отново бяхме разочаровани, тъй като ноември дойде твърдo мечият пазар. Най-голямата криптовалута претърпява загуби от хиляди долари за няколко седмици, обезсърчавайки всички крипто инвеститори. Освен това дългогодишното царуване на етериум, като втори токен в класацията приключи, а много други алткойни просто изчезнаха от радара.

Резултат с изображение за binoculars looking future

Така че наистина може да направим заключение, че 2018 г. беше доста разочароваща като цяло за крипто света. Пазарите зависят от стойности, които са по-ниски от тези, които са били в продължение на повече от година и не изглежда да има внезапни увеличения през последния месец.

Но ще дойде ли 2019 с добри перспективи, или ще донесе още по-лоши сценарии за нашите токени? В тази статия ще разгледаме минали, настоящи и бъдещи прогнози, за да видим какво смятат големите лидери на индустрията по отношение на нейното развитие през следващата година.

Могат ли пазарните движения да бъдат точно прогнозирани?

За съжаление, не може да се даде точен отговор на този въпрос. Крипто пазарът е склонен към резки колебания, които могат да се случат във всеки един момент. Естествено, дори и най-опитните търговци и анализатори не могат да предсказват движенията с пълна точност.

Всички прогнози се основават само на определени модели, които се повтарят през определен интервал от време,както и ключови фактори, които могат да повлияят до известна степен. Имайте предвид, че колкото и да се опитвате да предскажете всеки ход на пазара, много е вероятно да сбъркате. Най-добрият подход би бил да държите погледа си върху основните тенденции, които имат потенциала да променят пазарите, за да се избегнат големите загуби.

От друга страна, никой не е с предимство, защото всеки знае колкото следващия човек за това как ще се развият цените. Въпреки всичко това някои прогнози станаха реалност и в тази статия ще проучим най-забележителните от тях в крипто пространството.

Крипто пазар: Очаквания срещу реалност

Има няколко случая, в които водещи имена от индустрията направиха някои прогнози за крипто пазара през 2017 и те се оказаха истина.

Цената на Биткойн

Анализаторът на Saxo Bank, Кай Ван-Питърсън каза през декември 2016, че цената на Биткойн ще достигне $2000 през 2017. Когато направи прогнозата си, Биткойн имаше търговска стойност от $900. Токенът успя да достигне тази стойност през май 2017-та. Но той не беше единственият, който правилно спекулира по отношение на цената на BTC. Дон Тапскот, съосновател на изследователския институт Blockchain, също потвърди това.

Разбира се, има и много други, които заявяват, че биткойн ще достигне по-високи стойности до края на тази година. Същият Кай Ван-Питърсън заяви, че през декември 2018 г., Биткойн ще достигне стойност от $100 000. Той заяви, че този ръст ще се дължи на включването на повече институции и инвеститори. Следва да се отбележи, че в предишни изявления той каза, че рекордните $100 000 ще изискват период от 10 години.

Но Ван-Питърсън не беше единственият, който постави толкова високи стойности на Биткойн за декември 2018. Forbes също изразиха убежденията си, че ще достигне тази стойност. Джийт Синг, крипто портфолио мениджър, смята, че „Биткойн определено може да види $50 000 през 2018“, въпреки че „вероятно ще преживеем период на волатилност“.Резултат с изображение за market movement

Дан Морхед, генерален директор на Pantera Capital, предположи, че до декември 2018 г., Биткойн ще достигне $20 000. Артър Хейс, съосновател и главен изпълнителен директор на BitMEX, заяви, че до края на тази година BTC ще бъде на цена от $ 50 000.

Томас Лий (съосновател на Fundstrat) предвиждаше, че токена ще достигне $25 000 през декември. Майкъл Новограц, хедж фонд мениджър, заяви през 2017 г., че Биткойн може да достигне $40 000 до края на тази година.

Излишно е да се казва, че прогнозите Биткойн да достигне стойности от четири нули през декември бяха грешни.

Крипто пазарът

През 2018 г. се смяташе, че крипто-пазарната капитализация ще се увеличи значително, тъй като ще се появят повече блокчейн проекти и технологията ще види повече развитие и приемане.

Въпреки многото негативни тенденции на пазара, много експерти и анализатори останаха положително настроени по отношение на бъдещата му еволюция. Въпреки че блокчейн се разпространи и влезна в употреба в различни индустрии тази година и все повече хора проявяват интерес към криптовалутите, пазара все още претърпява големи загуби.

Също така, много водещи страни в технологичната област признаха потенциала на тази нова технология. Много от тях са започнали или мислят да създадат свои собствени криптовалути. Няколко институции също обмисляха да се включат и в този аспект.

Свързано изображение

Уилям Дъдли, президент и главен изпълнителен директор на Федералната резервна банка на Ню Йорк, публично разкри миналата година, че институцията планира да пусне своя собствена виртуална валута.

Естония също мислеше миналата година за въвеждането на своята програма e-Residency заедно със собственото си крипто, наречено Estcoin. Програмата е една от първите ръководени от правителството за запазване на данните върху блокчейн. Естония се смята за една от най-развитите и иновативни технологични страни, които винаги се стремят да прилагат най-модерните технологии.

Riksbanк, шведската централна банка също се интересува от издаването на собствена цифрова валута. Монетата, наречена eKrona, вече е включена в CoinMarketCap, но все още не е активна, тъй като има някои процеси, които все още са в разработка.

Някои банки в Япония планират да пуснат собствената си криптовалута, наречена J Coin, което ще се случи преди Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Криптото ще бъде в съотношение 1: 1 към йената. J Coin ще се използва за плащане на стоки и услуги, които могат да се използват чрез смартфони.

Интересно е също така, че Китай, страна, която е възприела много радикална позиция срещу всички криптовалути, вече обмисля собствен токен, а Русия също проявява интерес към Етериум.

2019 година – прогнози

Най-големите въпроси, които засягат умовете на крипто инвеститорите, търговците и анализаторите са по отношение на цената и позицията на биткойн. Ще бъде ли все още токен номер едно по отношение на цена, обем на сделките и пазарна капитализация през 2019 г.?

Свързано изображение

Е, повечето ще се съгласят, че Биткойн все още ще бъде криптовалутата, която ще управлява всички останали. Mнението за неговото увеличение обаче е разделено, като някои подкрепят тезата, че BTC ще се похвали с нови върхове, докато други остават скептично настроени.

Бъдещият ръст на цените на Биткойн или друг алткойн ще бъде повлиян до голяма степен от правилата, издадени от правителствата по отношение на тяхната законност, данъчно облагане и каква роля имат те при прането на пари и други незаконни финансирания.

Една важна прогноза за 2019 г. идва от Wallet Investor, които вярват, че Биткойн ще достигне цена от $36 000 до края на следващата година. Personal Loans прогнозират, че токенът ще достигне огромна цена от $207 000 в даден момент през 2019 година.

Уенсес Касарес, директор на PayPal, прави доста смелата прогноза от $1 милион, която ще се случи през следващите 5-10 години. Технологичният ветеран Джон Макафи вижда наполовина на горното увеличение през следващите 3 години за Биткойн, като спекулира, че ще достигне стойност от $500 000.

Дан Морхед, главен изпълнителен директор на Pantera Capital, изрази убеждението си, че крипто пазарът може да достигне очакваната стойност от $40 трилиона през следващото десетилетие.

Изчислено е, че почти 90% от всички криптовалути ще изчезнат. И тази спекулация се подкрепя от факта, че почти 50% вече са обявени за мъртви и / или за измама.

Единствените криптовалути, които ще останат в сила, ще бъдат тези, които имат реална стойност и употреба. Тъй като те ще имат по-малко конкуренти и вече са се установили, че имат стойност, те ще продължат да растат както по отношение на стойността, така и по отношение на приемането.

В крайна сметка ще се възстанови ли крипто пазарът през 2019 г.?

Няма никой, който да има силата да предскаже точно какво крие бъдещето на пазара за криптовалути. Въпреки тази изтощителна година, експертите продължават да поддържат положителна перспектива за 2019 г. и вярват, че тя ще донесе значително развитие на пазара, което ще възстанови някои от трайните финансови загуби.

Разбира се, 2019 г. също няма да бъде пощадена от волатилност и измамни токени, затова се препоръчва всички търговци да правят надлежни проверки при избора на ново крипто или когато решат да предприемат нова инвестиция.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене