НАЧАЛО Регулации

SEC ще започне да следи и анализира блокчейн транзакциите

ФЕВ. 3, 2019 18:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC ще започне да следи и анализира блокчейн транзакциите
Според неотдавнашен доклад, Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) задейства планове за започване на проследяване и наблюдение на блокчейн транзакциите. Беше разкрито, че американският върховен финансов надзорник анализира тези транзакции.

SEC търси доставчик на данни


В доклада се знае, че SEC се опитва активно да търси доставчик или продавач, който да помогне при определянето и мониторинга на риска, свързан с транзакциите във виртуални валути. Перфектният доставчик ще бъде всяка компания, която може да помогне да извлече данни от блокчейн и да ги анализира, за да направи преглед. Това означава, че продавачът не само ще извлече данните, но и ще помогне:

  • Предоставят се извадки от данни на повтаряща се основа за най-масово използваните блокчейн леджъри, базирани на обема на транзакциите.

  • Прочистване и нормализиране на данни, за да се даде възможност за преглед и проучване. Осигуряване на способност за извличане на информация от наличните данни, включително данни за атрибуция (т.е. на кого принадлежи даден адрес).

  • Осигурява начин да се докаже, че предоставените данни са точни и пълни.


В декларацията на SEC, в която се обявява възможността, се казва, че:

Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) издава тези източници на искане за уведомяване като средство за провеждане на проучване на пазара, за да се определи наличността и техническите възможности на големите, и малките предприятия. Това е с цел да могат да се предоставят данни за блокчейн в подкрепа на усилията на SEC за наблюдение на риска, подобряване на съответствието и информиране на Комисията по отношение на цифровите активи.


SEC се нуждае от пълен достъп


Освен услугата за анализ, SEC изисква от доставчика/продавача да предостави преглед на процесите и инструментите, които биха използвали за извличане на конвертиране и проверка на данните. Така че, въпреки че продавачът ще отговаря за операцията, SEC има представа как се прави и има достъп до нея във всеки един момент.

За всички продавачи, които се интересуват от офертата на SEC, за отговорите е определен краен срок от 14 февруари.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Обединеното кралство ще съхранява цифрови доказателства на блокчейн

Правителството на Обединеното кралство разкри плановете си за провеждане на пилотен проект за съхраняване на цифрови доказателства в блокчейн. Инициативата бе разкрита в съобщението на Баладжи Анбил, ...
АВГ. 26, 2018 17:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кипър ще изградят регулаторна рамка за блокчейн технологиите

План за поддържане на дигиталните иновации в КипърПолитика Деметрис Силурис, похвали способностите на технологията, казвайки, че:Пълното въвеждане на тази технология в публичния и частния сектор се оч...
ЮЛИ. 5, 2019 16:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Paxos пуска токен, подкрепен от USD и одобрен от Нюйоркския регулатор

Blockchain Trust фирмата Paxos стартира stablecoin (токен подкрепен от стабилен актив - злато, фиатни валути), след одобрение от регулаторните органи в Ню Йорк, съобщи прессъобщението, публикувано на ...
СЕП. 11, 2018 11:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търгуването на Bitcoin е незаконно в Саудитска Арабия

Комитет, състоящ се от различни правителствени министерства и централната банка на Саудитска Арабия, предупреди, че търговията с "неоторизирани" криптовалути като Bitcoin е незаконна в страната. В изя...
АВГ. 14, 2018 10:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света