Home

Прогноза за инфлацията в САЩ от Федералния резерв

15.06.2024 14:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за инфлацията в САЩ от Федералния резерв

Представители на Федералния резерв заявиха в сряда, че инфлацията ще завърши годината по-високо от първоначално предвиденото след по-силните данни за ръста на цените през първото тримесечие.

Те прогнозираха, че ценовият индекс на разходите за лично потребление (PCE) ще приключи тази година на ниво от 2.6%.

Това е в сравнение с 2.4% в края на 2020 г., което те очакваха по-рано тази година. Според прогнозите от сряда инфлацията, измерена чрез общия PCE индекс, се очаква да намалее до 2.3% през следващата година, преди да се върне към целевото равнище от 2% до 2026 г.

Основната инфлация на разходите за лично потребление, която според прогнозите на федералните служители, изключващи цените на храните и енергията, ще се забави до 2.8% през декември спрямо предходната прогноза от 2.6% през март, е основен двигател на общите инфлационни тенденции.

Те също така предвиждат, че предпочитаният от централната банка измерител на инфлацията ще се свие до приблизително 2.3% за цялата следваща година, преди своевременно да достигне другата си цел от 2%.

Тези прогнози последваха наскоро представените данни за индекса на потребителските цени, които показаха по-ниска от очакваната инфлация през миналия месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.