НАЧАЛО Други

По-безопасно ли е да си държим парите “в джоба”, отколкото в банката?

ноември 19, 2023 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
По-безопасно ли е да си държим парите “в джоба”, отколкото в банката?

JPMorgan Chase изрази дълбока загриженост във връзка със злощастен инцидент, при който пенсиониран пощенски служител стана жертва на измама, в резултат на която от сметката му бяха загубени $11,000.

Робърт Улф, жител на щата Индиана, разказа, че е получил привидно автентично текстово съобщение, което уж произхождало от известната банкова институция. В съобщението се отправя запитване дали е инициирал значителни транзакции от сметката си. Според информацията след като отговорил отрицателно, с Улф бързо се свързал убедителен измамник, представящ се за представител на Chase.

Измамникът продължил да предостави еднократен код за достъп на телефона на Улф, като поискал от него да разкрие кода на глас, което той неволно направил.

Впоследствие Улф усетил нещо нередно и незабавно се свързал с банката. Въпреки бързите му действия, от сметката му са изтеглени $11,000.

JPMorgan направи изявление по повод ситуацията на Улф, в което признава скръбния характер на подобни случаи, но сподели решението си да не предоставя компенсация.

В изявлението се подчертава и потенциалната разлика в резултата, ако измамниците бяха използвали платежната платформа Zelle.

Според Reuters 2,100 финансови компании, използващи Zelle, са започнали да възстановяват средства на клиентите, които са били измамени да разрешат престъпни транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.