НАЧАЛО Други

NFT Колекцията Pudgy Penguins бе продадена за $2.5 милиона

април 5, 2022 12:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT Колекцията Pudgy Penguins бе продадена за $2.5 милиона

Колекцията Pudgy Penguins от 8,888 Етериум NFT е продадена за 750 ETH, или приблизително $2.5 милиона, на Лука Нец от Netz Capital, който сега ръководи проекта и ще получи всички бъдещи възнаграждения от вторични продажби.

Продажбата идва само няколко месеца, след като проектът отхвърли известния и противоречив основател Коул Вилемейн, който носи името “ColeThereum”.

През януари Netz направи публично достояние офертата си от 750 ETH, като написа:

Направи своя ход ColeThereum.

ColeThereum потвърди пред крипто медията Decrypt чрез Twitter DM, че той и тримата други основатели вече не участват в проекта.

Оригиналният екип искаше да види нашето творение да премине на следващото ниво и смятахме, че Лука има връзките и опита да направи това”, каза Коул.

Въпреки че продажбата може да изглежда като вълнуваща новина за притежателите, други изразиха опасения, твърдейки, че Netz не е била добре позната фигура в общността на Penguins преди придобиването.

Колекцията Pudgy Penguins има проблемно минало. На 11-ти декември бивш модератор на общността на име ColdPizza – известен преди като 0xDarth – публично напусна проекта, след като беше повишен до мениджър на общността, без да постигне споразумение относно условията на работа, включително компенсация.

Прочети Още: Дългосрочните притежатели трупат Биткойн с изключителни темпове

ColdPizza открито критикува лидерството на ColeThereum в Twitter Space с 3,000 слушатели, твърдейки, че Коул го е подкупил с 1 ETH (~$3,500 към момента на публикуване), за да не разкрива повече информация за проекта Pudgy Penguins.

Никога не съм и никога не бих подкупил никого”, каза Коул в отговор на обвинението.

Известният кит на Pudgy Penguins 9x9x9 по-рано критикува лидерството на Коул, като написа в дълга тема в Twitter, че проектът е “потъващ кораб” и те не се интересуват от закупуването на колекцията за 888 ETH отчасти, защото портфейлът на проекта е празен.

Коул е отражение на липсата на доверие и прозрачност между основателите и общността на проекта. Премахването на Коул е като да вземете болкоуспокояващо, когато имате рак”, написа кита.

На Коледа някои от общността на Penguins бяха разочаровани от разкриването на нова колекция придружител, наречена Pudgy Presents.

През януари някои притежатели на Pudgy Penguins потърсиха изход от проекта, защото не бяха съгласни с ръководството. Това доведе до създаването на Wrapped Penguins на Metadrop. Според сайта Metadrop, той позволява на “съществуващите притежатели на Penguins да могат да опаковат своите Penguins в нова колекция, която не плаща авторски права на екипа”.

Не Пропускай: Анализатор споделя възходящи цели за три алткойна

Някои, участващи в проекта Penguins, спекулират, че придобиването на Netz може да е била законна стратегия за излизане на учредителния екип. Първоначалният екип беше обещал игра Pudgy Penguins, токен и други продукти като част от своята “пътна карта”.

Коул каза, че вече не е свързан с нито един от тези три проекта, но “ги подкрепя като член на общността”.

Смятам се повече за създател, отколкото за строител и съм окей с това”, написа той, добавяйки:

Убеден съм, че проектите, в които участвах, ще продължат да бъдат тук след 5 години и те [не са] измами.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Инвестирайте в своето бъдеще със събитието FinX на 10 септември

Всяка мечта започва с инвестиция! Присъединете се към FinX – най-голямото събитие за инвестиции и финансови технологии в България!

август 18, 2022 13:34 1 мин. четене