НАЧАЛО Други

На Том Лий му омръзна да го питат за цената на Биткойн

декември 14, 2018 17:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
На Том Лий му омръзна да го питат за цената на Биткойн

Том Лий oт Fundstrat отговаряше на въпроси за Биткойн в продължение на месеци, но той смята, че все повече се уморява да дава ценови прогнози за криптовалутите.

В неотдавнашна бележка към клиентите, крипто бикът на Уолстрийт предположи, че адекватната стойност на Биткойн е между $13,800 и $14,800.

Fundstrat съветникът неотдавна заяви, че справедливата цена на Биткойн трябва да бъде някъде между $ 13,800 и $ 14,800, в зависимост от модела му на адекватна стойност.

Биткойн се търгува на цена от около $3300, което означава, че трябва да добави още $10 000 към своята цена, за да достигне до сферата на справедливата стойност на Лий.

Той каза:

Предвид това, че сме толкова близо до края на годината, ние не предоставяме актуализации за ценовите цели за близко бъдеще – прочетете това, тъй като сме уморени от хората, които ни питат за целевите цени.

Лий непрестанно намалява ценовите цели на биткойн. През ноември прогнозата му беше $15,000.

Една от основните причини за преразглеждането на цените беше цената за крипто добива, която съответства на тази за търговията. Според предходните изявления на Лий, цената на търгуване е справедлива, когато е около 2,5 пъти повече от тази при копаене.

Какво ще докара Биткойн до бичи пазар?

Биткойн навлезе миналата година в маниакален бичи пазар, подхранван отчасти чрез спекулации.

Лий предполага, че цената на флагманската криптовалута ще се възстанови при масово приемане. Но, Биткойн ще трябва да се третира като истински клас активи вместо спекулативен актив.

Моделът на анализаторът от Fundstrat за справедливата стойност има някои още по-положителни прогнози за BTC. Ако броят на биткойн потребителите е равен на 7% от общия брой потребители на Visa, което е 4,5 милиарда в момента, моделът на Лий има справедливата оценка от $150 000.

Той каза, че техниците все още са важна част от крипто търговията и ако Биткойн продължава да търгува под своята 200-дневна движеща се средна стойност, дигиталния актив ще остане в мечи пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене