НАЧАЛО Финтех

НЯМА НЯМА

април 12, 2022 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
НЯМА НЯМА

Плащателният гигант Mastercard е подал 15 заявления за незаменими токени (NFT) и метавселенa в Службата за патенти и търговски марки на САЩ или USPTO.

Акцентите на заявките включват планове за виртуална общност за взаимодействие с дигитални активи, обработка на платежни карти в метавселеата, онлайн пазар за купувачи и продавачи на дигитални стоки, които могат да бъдат изтеглени, събития във виртуална реалност и други.

Едно от заявленията за търговска марка за лозунга на компанията „Безценен“ се състои от мултимедийни файлове като произведения на изкуството, текст, аудио и видео, които са удостоверени от NFT. Друго приложение илюстрира планове за неговото червено и жълто лого „Кръгове“ за обработка на транзакции с карти, използвани за плащане на стоки и услуги в метавселената и други виртуални светове.

Допълнителен патент възнамерява да добави името Mastercard към културни събития, концерти, спортни събития, фестивали и награди в метавселената, както и към семинари и програми за финансово образование.

Както беше съобщено по-рано, Mastercard назначи 500 нови служители през февруари, за да се консултира с банки и търговци относно приемането на крипто технологии и NFT. Но това не е единствената голяма финтех фирма, която кандидатства за търговски марки за NFT или метавселената. Visa и American Express са изпратили свои собствени документи, свързани с крипто до USPTO.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ето какво разкрива анализ на движенията на Биткойн (BTC) китовете

Още през 2020 г. Visa за първи път подаде заявление за патент за създаване на дигитална валута и в момента разработва местна дигитална валута в своите картови мрежи. В случая с American Express има седем приложения, свързани с неговото брандиране с виртуални разплащателни карти, консиерж услуги в метавселената и използване на картите на компанията на NFT пазар.

Освен това тези компании за кредитни карти предприеха няколко инициативи, за да останат конкурентоспособни във виртуалната икономика. Докато Mastercard създаде тримесечна програма, наречена Start Path Crypto, за да помогне на блокчейн и крипто стартъпите да разширят бизнеса си, Visa също стартира своя собствена програма за създатели, за да наставлява предприемачи относно NFT, за да развият малкия си бизнес.

Mastercard е част от Съвета за стандарти за сигурност на PCI или PCI SSC, съставен от големите глобални компании за кредитни карти, включително American Express, Discover, Visa и JCB, който работи за подобряване на сигурността на данните за плащане в световен мащаб. 

Наскоро Scallop, регулирано DeFi приложение за банкиране, се присъедини към PCI SSC, с намерението да допринесе с прозрения за DeFi индустрията и да препоръча инициативи на Съвета.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене