НАЧАЛО Биткойн

Колко Биткойн (BTC) държи Terra?

април 16, 2022 17:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко Биткойн (BTC) държи Terra?

Luna Foundation Guard (LFG) сериозно се е заела с натрупването на Биткойн, тъй като възнамерява да изпревари MicroStrategy, за да бъде един от най-големите притежатели на криптовалутата.

С 42,530 BTC в хазната си фондацията е на път да постигне своите високи амбиции.

Фондация Luna продължава да трупа

Luna Foundation Guard (LFG), отговаряща за протокола Terra, обяви закупуването на Биткойн на стойност $100 милиона в сряда и още $5 милиона в BTC вчера. Неотдавнашната покупка доведе общото количество, притежавано от LFG, до 42,530.82 BTC, което се оценява на малко над $1.72 милиарда.

Покупката поставя Luna Foundation Guard като 18-ия по големина притежател на Биткойн докато фондацията се доближава до първото място на MicroStrategy. MicroStrategy притежава 129,218 BTC, като компанията е закупила допълнителни 4,167 BTC миналата седмица.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Terraform Labs дариха още $880 милиона на Фондация Luna

Около времето на последната покупка на MicroStrategy, LFG закупи 5,040 BTC за $230 милиона. Натрупването на BTC от LFG беше последователен подход, като организацията купуваше BTC на стойност до $125 милиона всеки ден в продължение на три поредни дни в опит да изгори баланса си от $3 милиарда.

До Куон, съоснователят на Terra, разкри, че докато проектът е разполагал с $3 милиарда в средства, „готови да подхранят“ резервите, има планове за увеличаване на тази цифра до $10 милиарда през следващите месеци. Покупката не беше посрещната особено ентусиазирано от крипто общността, тъй като цените на Биткойн (BTC) и Terra (LUNA) се колебаеха с оглед на по-широката корекция на пазара на криптовалути.

Защо Terra се зарежда с Биткойн

За неинформираните, покупката на BTC от Terra може да се окаже огромна изненада, но по-внимателният поглед разкрива генезиса на този ход. Покупките са част от плановете на Куон да подкрепи UST с активи от първи слой, като Биткойн заема лъвския дял.

Ние сме много силно вярващи в Биткойн, така че просто ще продължим да купуваме, когато има възможност за това“, каза той. „С течение на времето Terra ще бъде подкрепена от кошница от най-добрите активи от първи слой.“

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Cardano (ADA) е позициониран за възход с това предстоящо развитие

Това ще даде на UST статут на хибридна стабилна монета, която ще позволи на потребителите да търгуват $1 UST за $0.99 в BTC. Куон заяви, че е трудно за Биткойн да бъде поставен под въпрос и криптовалутата „е единственият твърд резервен актив, който е доказан сред дигиталните валути“.

Освен суматохата за закупуване на BTC, Terra се зарежда с Avalanche с революционна покупка на AVAX на стойност $200 милиона. Куон каза, че изборът на AVAX е бил добър избор поради невероятнит растеж на екосистемата и лоялността на общността около блокчейна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене