НАЧАЛО Биткойн

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

септември 25, 2021 14:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

Майк Новограц сподели какво според него ще се случи с BTC и ETH след забраната на Китай.

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидират след новината за продължаващите репресии срещу крипто в Китай.

В петък Китайската централна банка (PBOC) направи публични документи, които обявиха всички транзакции с крипто в страната за незаконни. Притежанието на крипто обаче остава позволено.

По-късно беше изяснено от някои крипто коментатори, че документите са останали в обръщение в рамките на PBOC и китайското правителство за около две седмици, но бяха публикувани едва на 24-ти септември. Важно е да се отбележи, че позицията на централната банка всъщност не се е променяла драстично от 2017-та. Bloomberg първи съобщиха новината, като редица известни крипто коментатори ги обвиниха в публикуване на стари новини и употреба на манипулативна реторика с цел да се сее FUD (страх, несигурност и съмнение) на пазара.

Както CryptoDnes съобщи, известният инвеститор и автор на книгата Богат татко, беден татко вярва, че с тази стъпка Китай разчиства пътя за стартиране на свой собствен CBDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)

Известен трейдър, който точно прогнозира спада от над 50% на Биткойн (BTC) през март, сега предупреждава, че предстоят нови дъна.

септември 30, 2022 14:23 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене