НАЧАЛО Биткойн

Как ще повлияе одобрението на Биткойн ETF на крипто борсите

септември 5, 2023 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как ще повлияе одобрението на Биткойн ETF на крипто борсите

Анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас направи прогнози за потенциалното одобрение на Биткойн борсово търгуван фонд в САЩ и за потенциалното му въздействие върху основните борси за криптовалути.

Балчунас предполага, че ако бъде одобрен от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), Биткойн ETF може да окаже значително въздействие върху борсите за криптовалути, особено върху тези, които не коригират таксите си, за да останат конкурентоспособни.

Балчунас посочи, че купуването на Биткойн чрез ETF-и на фондовите борси може да стане по-популярно, отколкото директната търговия с Биткойн. Той подчерта, че тази промяна може да представлява заплаха за борсите за криптовалути, като Coinbase, които често начисляват сравнително високи такси за сделка.

Той прогнозира, че влиянието на Биткойн ETF-ите върху борсите за криптовалути може да стане забележимо след по-малко от пет години, като заяви:

След 3-4 години ще можете да си купите ликвиден евтин Биткойн ETF и той ще бъде мощен.

Балчунас подчерта, че закупуването на ETF може да бъде по-рентабилно за потребителите, сравнявайки го с ETF за злато, които обикновено имат такси от около 35 до 40 базисни пункта или приблизително 0.35 % до 0.40 %.

За разлика от тях, борсите за криптовалути имат различни структури на таксите, като някои от тях предлагат атрактивни въвеждащи ставки или дори нулеви такси за първия месец. След изтичане на първоначалния период обаче някои борси могат да начислят такси за транзакции в размер до 1.5%.

Балчунас също така подчерта, че когато инвестирате в ETF, инвестиционният посредник обикновено се занимава с различни аспекти, включително съхранение на дигитални активи и осигуряване на данъчна ефективност, което го прави предложение с висока стойност за инвеститорите.

Моля, обърнете внимание, че това са прогнози и мнения на Ерик Балчунас и не представляват гарантирани резултати. Одобрението на Биткойн ETF и неговото въздействие върху борсите за криптовалути ще зависи от регулаторните решения и пазарната динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.