НАЧАЛО Други

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

Докладите за работните места надхвърлиха прогнозите, което подкрепи силата на щатския долар на валутните пазари. След като американската икономика преживява скромен подем, главният изпълнителен директор на Bank of America Брайън Мойнихан сподели своите виждания за нейното бъдеще.

Мойнихан подчерта, че финансовите експерти на банката очакват по-скоро леко икономическо забавяне, отколкото пълноценна рецесия.

В изказване пред Bloomberg в Икономическия клуб на Ню Йорк той заяви:

Не очакваме рецесия.

Освен това той изтъкна, че потребителските разходи са останали стабилни въпреки предизвикателствата, пред които е изправена икономиката на САЩ. Мойнихан подчерта и значителното увеличение на спестяванията на клиентите на Bank of America, което показва здравословна и положителна обстановка на пазара на труда.

Въпреки това главният изпълнителен директор предупреди, че икономиката на САЩ все още не е излязла от кризата и се нуждае от допълнителни усилия, за да се стабилизира. Той отбеляза, че инфлацията остава основен проблем, който потенциално може да доведе до икономически спад.е

Според него икономиката на САЩ се движи в правилната посока за възстановяване. Ако обаче инфлацията не бъде овладяна и сведена до 2%, рискът от икономически спад остава значителен.

Алиансът БРИКС преследва дългосрочна цел за оттегляне от щатския долар и се застъпва за използването на съответните местни валути в международната търговия. Следователно щатският долар ще бъде изправен пред постоянни предизвикателства от страна на държавите от БРИКС, които се стремят да намалят статута му на световна резервна валута.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.