Home

Инфлацията на САЩ се движи в правилната посока според президент на Фед

27.06.2024 22:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инфлацията на САЩ се движи в правилната посока според президент на Фед

Според президента на Фед в Атланта Рафаел Бостик инфлацията в САЩ "изглежда се свива", което може да позволи на Федералния резерв (Фед) да намали лихвените проценти по-късно тази година.

Бостик отбеляза, че опасенията за спиране на инфлацията на високи нива намаляват, тъй като последните данни показват напредък. По-конкретно, процентът на стоките и услугите, чийто годишен темп на нарастване е над 5%, е спаднал под 20%, връщайки се към нивата отпреди пандемията и отразявайки тенденциите, наблюдавани при бързото намаляване на инфлацията през миналата година.

Въпреки тези подобрения инфлацията остава “повишена“, като през април ценовият индекс на разходите за лично потребление (PCE) нарасна с 2.7% на годишна база при целеви показател на Фед от 2%. Предстоящите данни за PCE инфлацията за май, очаквани в петък, ще дадат допълнителна информация.

Бостик очаква, че условията вероятно ще дадат основание за намаляване на лихвения процент по федералните фондове през четвъртото тримесечие на тази година.

Той подчерта, че е важно да се прояви търпение при първоначалното намаление, за да се гарантира, че то ще се осъществи след ясното връщане към целевото равнище от 2% на инфлацията, което потенциално може да постави началото на поредица от понижения.

Докато инвеститорите предвиждат намаляване на лихвените проценти от септември с две намаления с четвърт процентен пункт до края на годината, Бостик и много от политиците на Фед понастоящем предвиждат само едно намаление.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.