НАЧАЛО Алткойни

ICO Токенът на Telegram излиза в публична продажба

ЮНИ. 11, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 ICO Токенът на Telegram излиза в публична продажба

Токенът на приложението за съобщения -Telegram, чието ICO бе продадено на акредитирани инвеститори в най-голямoто предлагане на всички времена в началото на 2018 г., най-накрая ще бъде предложено на обществеността.


Както се съобщава от TechCrunch, ограничената продажба на Telegram ще се проведе на борсата Liquid от 10 юли. Разходите за токена и събраната сума за повишението все още не се разкриват.

Продажбата се осъществява чрез Gram Asia, която TechCrunch твърди, че е корейско юридическо лице, за което се смята, че е най-големият притежател на телеграм токенът. Сайтът на Liquid описва фирмата като „доверен партньор“ на Telegram.

Токените са били продавани само на акредитирани инвеститори в масивното двуфазово ICO на Telegram през февруари и март на 2018 г. - продажба, която донесе около $ 1.7 милиарда и е едно от най-големите набирания на средства, правени чрез криптовалути.

Средствата трябваше да се използват за разработване на отворената телеграм мрежа (TON) - амбициозен блокчейн, предназначен да децентрализира множество аспекти на цифровата комуникация - от споделяне на файлове до сърфиране и транзакции.

Според страницата за продажби на сайта на крипто борсата Liquid, „TON носи скорост и мащабируемост на многопластова  архитектура, която отговаря на необходимостта от минимални времена на транзакциите и херметична сигурност“.

В него се посочва също, че продажбата е отворена за всички инвеститори в световен мащаб, но изключва някои държави, включително САЩ и Япония, най-вероятно поради регулаторни опасения.

Също така трябва да се отбележи, че всички грам токени, продадени в предстоящото предлагане, няма да могат да бъдат незабавно търгувани.

Сайтът казва:

226/5000

„Токените, които се продават, няма да бъдат пуснати до момента, в който TON не започне да работи (mainnet release), в съответствие с графика. Купувачите няма да могат да прехвърлят, оттеглят или търгуват Грам, преди да бъдат освободени.’’
https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Binance пуска доклад за Pundi X (NPXS)

Binance пуска редица задълбочени научно-изследователски доклади за различни криптовалути. Най-новият обект на изследване е Pundi X, хардуерна и софтуерна платформа, предназначена да позволи на търговц...
НОЕ. 27, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализираните приложения на Тron с над 100,000 потребители

Tron, единадесетата най-голяма криптовалута по пазарна капитализация спрямо CoinMarketCap, се бори с мечките на пазара, въпреки по-големите положителни ценови движения на пазара. Фондация Тron и екипъ...
МАЙ. 17, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$3 милиарда готови да бъдат наляти в крипто пазара

Около $3 милиарда са готови и се очаква да пъмпнат Биткойн, Eтериум, XRP и алткойновете, според старшия пазарен анализатор на eToro, Мати Грийнспан. В нов туит, Грийнспан коментира позицията на редица...
АПР. 7, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Експерт прогнозира сериозен скок за XRP

XRP на Ripple може да се окаже на ръба на друго голямо ценово рали, според трейдинг експерта Crypto Thies. Въз основа на неговия технически анализ, цената на XRP може да донесе „огромни печалби“ в кра...
МАЙ. 21, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света