НАЧАЛО Алткойни

Хард форкът на Cardano беше отложен заради срива на Terra – Чарлз Хоскинсън

юни 24, 2022 12:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хард форкът на Cardano беше отложен заради срива на Terra – Чарлз Хоскинсън

Създателят на Cardano Чарлз Хоскинсън разкри, че хард форкът е бил отчасти забавен заради срива на Terra.

В ново видео Хоскинсън отбеляза, че екипът по разработката на Cardano е решил да прояви предпазливост, преди да се премине към хард форка Vasil след срива на екосистемата Terra.

Главният изпълнителен директор отбеляза, че „е дал указание на много от инженерите да кажат, че вероятно трябва да измерим три пъти и да отрежем веднъж, предвид естеството на нещата„.


Хоскинсън отбеляза, че кодът за хард форка е готов, което означава, че вероятно би могъл да бъде успешно имплементиран, но Cardano реши да добави допълнителни тестове към пакета Plutus, платформата за смарт договори на Cardano, предполагаемо предприемайки по-сериозни от обичайните мерки за предпазливост.


Стабилната монета UST на Terraform Labs изгуби своята стойност, след като изтеглянето на $500 милиона от неговия протокол Anchor доведе до голяма продажба на Curve, където ликвидността беше ниска. Продажбата доведе до загуба на обвързаността на UST и предизвика срив.


Благодарение на алгоритмичната система, която стои зад UST, бяха отпечатани трилиони LUNA, докато стойността на стабилните монети продължаваше да спада. В крайна сметка и двете загубиха по-голямата част от стойността си.


Хард форкът на Vasil ще включва четири предложения за подобрения на Cardano (CIP). В резултат на хард форка ADA вече превъзхожда множество други криптовалути, дори на фона на по-широкия спад на пазара на криптовалути. Благодарение на това представяне ADA се превърна в осмата по пазарна капитализация криптовалута, надминавайки XRP.


Хоскинсън също така заяви, че желанието за всеобхватност в процеса на осигуряване на качеството и тестване също е допринесло за забавянето на хард форка. След като е имало „огромно количество договори с разработчици на dApp [децентрализирани приложения] и други хора„, е имало „желание да бъдем малко по-обхватни в процеса на осигуряване на качеството и процеса на тестване„.

Първоначално беше планирано хард форкът да излезе на 29-ти юни, но разработчиците, които стоят зад него, го отложиха за последната седмица на юли.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

Ankr (ANKR) скочи с почти 60% за час след важно обявление

Доставчикът на децентрализирана блокчейн инфраструктура Ankr получава сериозен тласък, но не само на котировките си.

август 12, 2022 8:27 1 мин. четене

400% ръст в децентрализираните приложения на Polygon тази година

Броят на децентрализираните приложения (dApps) в Polygon, платформата за мащабиране на Етериум, надхвърли 37,000, което представлява 400% увеличение от началото на 2022 г.

август 11, 2022 17:34 1 мин. четене